Jyllands-Posten

Zoo stadig til salg: »Det er svaerere, end jeg troede«

-

Der blev spået budkrig, da Munkholm Zoo blev sat til salg tidligere på året, men det er svaerere at komme af med dyreparken end ventet. Det må aegteparre­t fra Djursland sande.

2018 blev året, hvor en Østjysk zoologisk have blev sat til salg - nemlig Munkholm Zoo ved Balle.

Men salget er ikke gået helt som forventet, selvom der tidligere på året blev spået budkrig.

»Der var meget stor interesse omkring det, og jeg troede egentlig, at der ville komme en køber her sidst på sommeren,« siger Benny Johansen, medindehav­er af Munkholm Zoo til TV2 Østjylland.

Men sådan skulle det ikke gå. Munkholm Zoo er nemlig stadigvaek til salg.

»Det er ikke den letteste opgave. Det er svaerere, end jeg troede, men det er ikke en umulig opgave,« siger ejendomsma­egler Michael Almsten fra ejendomsma­eglerfirma­et John Frandsen, der står for slaget, til TV2 Østjylland.

Munkholm Zoo har vaeret til salg i over et år, men det var først i slutningen af august i år, at det blev offentligt kendt. På det tidspunkt forventede man et hurtigt salg. Benny Johansen har besluttet at saette sit livsvaerk til salg. Munkholm Zoo er igennem 25 år vokset fra nogle få dyr på hobbybasis til en zoologisk have med mere end 400 dyr.

Munkholm Zoo er aegteparre­t Annelise og Benny Johansens livsvaerk. Det er nu 25 år siden, de startede.

»Den betyder jo egentlig alt. Vi har jo selv bygget den op fra bunden. Vi har haft fingeren på alle steder, så den betyder alt for os,« siger Benny Johansen.

Saelges pga alder

Men nu vil de så alligevel have den solgt - både på grund af alder og helbred.

63-årige Benny Johansen er nemlig blevet opereret flere gange i halsen på grund af kraeft.

Prisen for hele herlighede­n er 4,5 mio. kr. For de penge får man 21.000 kvadratmet­er dyrepark med blandt andet cafeteria, beboelse og ikke mindst 400 dyr.

»Det er jo lidt specielt. Der er ikke mange købere til sådan noget. Kunderne skal findes på andre vilkår end normalt. Det er meget opsøgende salg både i Danmark og udlandet,« siger ejendomsma­egler Michael Almsten.

30.000 gaester

I denne saeson har der vaeret cirka 30.000 gaester, og ifølge

aegteparre­t har parken en sund økonomi.

AEgteparre­t har givet det tre år, og de vil helst ikke taenke på, hvad der sker, hvis de ikke kan få det solgt.

»Er der ingen, der vil købe det, så kan den bitre ende vaere, at den bliver nedlagt. Det hele bliver lukket og slukket. Vi startede det, og vi sluttede det,« siger Annelise Johansen, medindehav­er af Munkholm Zoo.

Men de håber stadigvaek på en forsinket julegave nemlig at der kommer en køber.

 ?? ARKIVFOTO: MATHILDE BECH ??
ARKIVFOTO: MATHILDE BECH

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark