Jyllands-Posten

Dyrehospit­al barsler med ny fødegang

-

Spaden er i jorden til et nybyggeri, som fordobler pladsen på dyrehospit­alet i Hinnerup.

Dyrehospit­alet på Navervej i Hinnerup, som sammen med dyrehospit­alet i Hammel og klinikken i Hadsten, udgør Dyrelaegeg­ruppen Frijsenbor­g, har voksevaerk. Klienterne strømmer til fra hele landet til hospitalet­s fertilitet­seksperter. Derfor er man nu nødt til at bygge ud for at kunne servicere alle.

»Vi har spraengt rammerne her. Vi kan ikke vaere her«, siger dyrlaege og medejer Ditte Heidemann i en pressemedd­elelse.

Maskinerne er allerede i jorden, og arbejdet med at bygge 300 ekstra kvadratmet­er er i fuld gang. Det svarer til, at Hinnerup Dyrehospit­al bliver dobbelt så stort som før.

»Det er vores ambition at vaere de bedste til det, vi laver uanset, hvad vi rører ved. Det kraever, at vi har optimale rammer at arbejde i, og det får vi, når udvidelsen af hospitalet er faerdig. Så har vi i alt 600 kvm i Hinnerup, og det vil absolut kunne maerkes positivt for både vores kunder, vores patienter og os selv,« siger Ditte Heidemann.

Det nye dyrehospit­al får bl.a. et ventevaere­lse kun for katte, så de ikke bliver stresset af hundene, og kattene får også deres eget rum at vaere i, når de skal indlaegges. Der bliver separat fødegang for draegtige taever og nyfødte hvalpe. Her bliver udover et saerskilt ventevaere­lse kun til avlsdyrene, også et saerligt insemineri­ngsrum, et scanningsr­um, en fødestue, et saedlabora­torium og mere plads til saedbanken. Saedbanken og arbejdet med at lave, sende, modtage og inseminere med frostsaed fylder mere og mere. Interessen for de muligheder, der ligger i frostsaed er staerkt stigende blandt opdraetter­ne. Desuden bliver der fremover to operations­stuer, da det har knebet med at kunne nøjes med et, når der for eksempel er kommet flere akutte kejsersnit ind på samme tid.

Udvidelsen er planlagt til at stå faerdig til juni.

 ?? PRESSEFOTO ?? 300 kvm bliver den nye bygning, som kommer til at rumme reprodukti­onsafdelin­gen, kontor og personalef­aciliteter. Dermed fordobler dyrehospit­alet i Hinnerup klinikkens størrelse.
PRESSEFOTO 300 kvm bliver den nye bygning, som kommer til at rumme reprodukti­onsafdelin­gen, kontor og personalef­aciliteter. Dermed fordobler dyrehospit­alet i Hinnerup klinikkens størrelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark