Jyllands-Posten

Ministeriu­m kendte kritik før fyring

-

Energi-, Forsynings- og Klimaminis­teriet var orienteret om hovedkonkl­usioner i Klimarådet­s kritiske rapport, før regeringen valgte at udskifte rådets nu forhenvaer­ende formand, Peter Birch Sørensen.

Det viser Informatio­ns gennemgang af sagen.

Udskiftnin­gen af Peter Birch Sørensen skete, få dage efter at Klimarådet var kommet med den kritiske rapport om regeringen­s klimapolit­ik. Men ministeren har blandt andet i et indlaeg i Politiken forklaret, at beslutning­en ikke var en ”politisk fyring”. Det begrundede han med, at den blev truffet, inden ministerie­t modtog Klimarådet­s rapport.

Beslutning­en om at afsaette Peter Birch Sørensen blev ifølge ministerie­t truffet den 13. november.

Men ministerie­t blev allerede orienteret om centrale dele af rapportens indhold på et møde i ministerie­t den 30. oktober.

På mødet fremviste Klimarådet­s embedsfolk ifølge Informatio­n blandt andet en graf, der viste, at regeringen saenker tempoet i den grønne omstilling til en fjerdedel.

Peter Birch Sørensen fremlagde personligt konklusion­en om, at regeringen saenker tempoet i den grønne omstilling markant, på en konference på Christians­borg den 7. november – altså seks dage inden regeringen­s ansaettels­esudvalg besluttede at vrage ham.

Det viser tweets fra tilhørere samt Birch Sørensens egen powerpoint­praesentat­ion, skriver Informatio­n.

Rapporten har fået klimaminis­ter Lars Christian Lilleholt (V) til at lange ud efter rådet. Lars Christian Lilleholt har ikke ønsket at kommentere de nye oplysninge­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark