Jyllands-Posten

Udbredt stormflod mod syd

Stormrådet har udpeget de områder, hvor der var stormflod efter Alfrida.

-

Stormrådet har afgjort, at der var stormflod i store områder af det sydlige Danmark onsdag. Allerede onsdag afgjorde rådet, at der havde vaeret stormflod på den fynske nordkyst fra Bogense til Kerteminde samt Odense Fjord.

Torsdag har Stormrådet kigget på udviklinge­n onsdag eftermidda­g og aften, hvor store vandmasser strømmede ud af Østersøen og ind gennem de sydlige danske farvande.

Rådet har herefter føjet Jyllands østkyst fra syd for Lillebaelt­sbroen, Langeland, AErø og naertligge­nde øer samt Lolland, Falster, Møn og Sydsjaella­nd mellem Karrebaeks­minde og Rødvig til listen.

»Stormrådet­s afgørelse betyder, at skaderamte i de udpegede områder har mulighed for at søge om erstatning for skader på bygninger eller løsøre, der er opstået som følge af de oversvømme­lser, som stormflode­n har medført,« skriver Stormrådet i en pressemedd­elelse.

Et uafhaengig­t råd

Stormrådet er et uafhaengig­t råd, der definerer store vejrhaende­lser. Og dermed også er afgørende for, om og hvor meget erstatning der kan søges.

Onsdagens stormflod var udløst af stormen Alfrida, der startede med at skubbe store vandmaengd­er fra Nordsøen ned over Danmark og blandt andet op i Østersøen. Da stormen aftog, passerede vandmasser tilbage mod Nordsøen, og det var her, at det sydlige Danmark oplevede stigende vandstand med oversvømme­lser flere steder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark