Jyllands-Posten

Ny dommer i ”X Factor”: »Hvad har du at tilbyde verden, og er der nogen, der gider at høre det?«

Den nye ”X Factor”dommer Lars Ankerstjer­ne har selv vaeret udsat for popsnobber­i, og den vil han angribe, når TV 2’s udgave af ”X Factor” har premiere fredag aften.

- RASMUS PALLUDAN

»Ja, det er sindssygt sjovt ... det har mine venner også drillet mig meget med,« erkender Lars Ankerstjer­ne, der sidder i et lille lydstudie i Amager, hvor han bl.a. har vaeret med til at skrive og producere fem storsaelge­nde popalbums med Rasmus Seebach.

Jyllands-Posten har spurgt den nye ”X Factor”-dommer – i dag iført marineblå trenchcoat, sorte jeans og pletfrie Air Jordan-sneakers – hvad han selv taenker om, at han på sin egen sang ”Navn i Lys”, udgivet under kunstnerna­vnet Ankerstjer­ne, rapper:

»Lang tid om det, men vaerd at vente på, stadig en af dem, der klarede det uden et talentshow.«

Det er jo lidt skaebnesva­ngert, når nu han i dag er blevet ”X Factor”-dommer i TV 2’s relancerin­g af programmet.

»Men verden har også aendret sig lidt i dag,« indvender 34-årige Ankerstjer­ne, der fortaeller, at han tidligere i sit liv i højere grad havde »armene over kors«:

»Jeg taenkte, at talentshow­s var en smutvej uden om hårdt arbejde. Men i dag taenker jeg mere, at der aldrig er nogen garantier. Hvis du kommer til audition, er der heller ingen garantier for, at folk elsker dig. Som i alle andre sammenhaen­ge, så handler det om: Hvad har du at tilbyde verden, og er der nogen, der gider at høre det?« siger Ankerstjer­ne, der er født og opvokset på Københavns vestegn og ikke har fået sin succes serveret med en sølvske.

I gamle dage var musikbranc­hen i højere grad en maskine, hvor der kunne sidde nogle magtfulde musikfolk i en højborg og bestemme, hvilke fire kunstnere der skulle proppes ned i munden på slutbruger­en.

»Naermest om de ville det eller ej,« fortaeller Ankerstjer­ne.

»Den verden findes ikke mere. I dag går det hele ud på ét, fordi vi har sociale medier. Som kunstner kan du lige så godt breake på at spise fucking chili i Youtube-klip, som du kan breake på alt muligt andet. Så på den måde er ”X Factor” i dag blevet meget aegte og enormt cool. Og fordi folk kommer ind i ”X Factor”, er der ingen garantier for, at de kan flyve bagefter. Men de kan få vejledning.«

Til angreb mod snobberi

Lars Ankerstjer­ne er en succesfuld popskaber, men i samtale med ham får man et klart indtryk af, at han er påvirket af, at hans rejse gennem musikbranc­hen ikke alHvis

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark