Jyllands-Posten

Det er ikke godt nok, Danmarks Idraetsfor­bund og Jyllands-Posten

-

Lørdag 5/1 vil mange af os sidde foran fjernsynet for at se ”Sport 2018”, hvori de mange fantastisk­e danske sportsfolk hyldes og haedres. Det er allerede officielt, hvilke tre danske sportsnavn­e som er indstillet til Danmarks Idraetsfor­bund og Jyllands-Postens fornemme haeder som årets største danske sportsnavn i 2018.

Det er svaert at forstå, at den danske ishockeysp­iller Lars Eller, som spiller i den nordamerik­anske ishockeyli­ga NHL, ikke er nomineret i top tre. Sammen med sin klub Washington Capitals vandt Lars Eller i 2018 NHL-trofaeet.

NHL er verdens bedste ishockeyli­ga – i sportsverd­enen siges det, at NHL-trofaeet er det svaereste og mest kraevende sportstrof­ae at vinde. For at vinde NHL-trofaeet spiller et hold mere end 100 kampe på en saeson. Til sammenlign­ing spiller et fodboldhol­d i England 38 kampe på en saeson for at vinde Premier League-trofaeet.

At Lars Eller har vaeret med til at vinde NHL-trofaeet, vil gå over i dansk sportshist­orie – at han også spillede en afgørende rolle i finalen ved at score det afgørende mål, gør kun praestatio­nen endnu større. Chancen for, at en anden dansker opnår dette, er meget begraenset. Det er aldrig sket før.

Jeg har stor respekt for alle tre nominerede sportsfolk til Årets Sportsnavn 2018 – alle er eminente og fantastisk­e, og vi er stolte af dem. Tillad mig dog at påpege uden at undervurde­re to af kandidater­nes praestatio­ner, at Pernille Harder trods af meget haeder ikke er lykkedes med at kvalificer­e sig selv og resten af det danske kvindeland­shold i fodbold til VM i kvindefodb­old. Michael Valgren har vundet store cykelløb i 2018, men ikke eksempelvi­s Tour de France, Giroen eller Spanien Rundt. Ishockeysp­orten og Lars Eller fortjener at vaere i top tre-nominering­en – ovenikøbet i et år, hvor Danmark med kaempe succes har vaeret vaert for VM i ishockey, vel det største sportsarra­ngement på dansk jord nogensinde.

Ikke godt nok, Danmarks Idraetsfor­bund og Jyllands Posten. dog et fravalg af mange glimrende kandidater, hvilket altid vil afføde en debat, som vi kun hylder – diskussion­en er endnu et bevis på, at sporten vaekker store følelser og har stor betydning for mange danskere.

Priskomité­en står imidlertid ved valget af Michael Valgren, Pernille Harder og Caroline Wozniacki som de tre finalister og håber, at processen i 2019 bliver lige så vanskelig og lige så omdiskuter­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark