Jyllands-Posten

»Jeg har vist villet vaere advokat naermest altid«

Jacob Hjortshøj er formand for advokatfir­maet Bech-Bruun, der har vaeret genstand for kritiske artikler om dets påståede rolle i forhold om den omdiskuter­ede udbytteska­t.

- LONE ANDERSEN

Som fader, så søn – og sønnens datter med.

Jacob Hjortshøj har aldrig for alvor vaeret i tvivl om, at han skulle vaere advokat ligesom sin far, Kjeld Hjortshøj.

Og han har åbenbart haft en karriere, der i hvert fald ikke afskraekke­de datteren, Christina, som også er advokat.

»Jeg har vist villet vaere advokat naermest altid – fra jeg var en stor dreng. Min far var advokat, og det fik jeg også lyst til. Hvis jeg skulle have vaeret noget andet, ville det vaere ingeniør. Jeg kan godt lide tal,« siger Jacob Hjortshøj.

Det var nok det rette valg, han traf, for han sidder nu som en af de tungeste danske advokater inden for det prestigiøs­e område M&A, mergers & acquisitio­ns, eller virksomhed­shandler af alle mulige slags.

Og så er han bestyrelse­sformand for Bech-Bruun, et af de absolut største advokathus­e i landet. Lige nu er formandspo­sten lidet attråvaerd­ig, da Bech-Bruun i mange uger har vaeret genstand for kritiske artikler om advokatfir­maets påståede rolle i forskellig­e forhold om den omdiskuter­ede udbytteska­t.

»Det har vaeret en meget ubehagelig sag for os,« konstatere­r han.

»Vi er blevet helt urimeligt behandlet og beskyldt for noget, vi ikke har gjort. Derfor har vi et staerkt ønske om at blive renset,« lyder det fra Jacob Hjortshøj.

Det har vaeret en sag, der selvsagt har optaget ham meget som formand; en post, han har siddet på siden 2011. Og et arbejde, han i øvrigt har vaeret glad for.

»Man arbejder jo hver dag i denne organisati­on og bruger meget tid på den, så det er naturligt, at man så får lyst til at påvirke den i den retning, man ønsker. Og så har ledelse altid interesser­et mig,« siger Jacob Hjortshøj.

Tog lang tid

Det er i virkelighe­den også ledelsesde­len, der fascinerer ham med de store virksomhed­shandler, han har vaeret med til.

»Der er en masse taktik i forhandlin­gerne, som fascinerer mig,« fortaeller Jacob Hjortshøj.

»Det tiltaler mig også, at der ligger en del kommerciel­le vurderinge­r i det. Og endelig er der en masse processtyr­ing i de store transaktio­ner, Født 4. januar 1959.

Advokat, partner og bestyrelse­sformand for Bech-Bruun.

Cand.jur. fra Københavns Universite­t i 1982 og derefter advokatful­dmaegtig.

I 1987 kom han til Bech-Bruun og blev partner. Møderet for Højesteret blev opnået i 1990.

Jacob Hjortshøj er specialise­ret inden for virksomhed­soverdrage­lser og selskabsre­t.

Jacob Hjortshøj er bestyrelse­sformand i virksomhed­er som Embacollag­e, Procter & Gamble Danmark, Sahva, Stelton, Stryhn Holding og Watergroup.

Ligeledes er han formand for Danske Advokaters fagudvalg for selskabsre­t samt sekretaer for Dansk forening for Selskabsre­t.

Han bor i Vedbaek sammen med sin hustru, Susanne, som han har to voksne børn med.

Han spiller golf og har deltaget i flere maratonløb. hvor der er 10-20 jurister involveret, som man skal lede, som jeg godt kan lide,« siger han.

Jo mere komplekst, desto bedre. Når han bliver bedt om at naevne et par sager, der saerligt stikker ud i et vue ned over karrieren, er det et par stykker, der har taget utrolig lang tid.

»En af dem, jeg husker klart, var Dagrofa-handlen,« påpeger Jacob Hjortshøj.

»Ikke fordi den beløbsmaes­sigt var en af de største. Men den var meget kompleks, fordi den involvered­e forhandlin­ger med bl.a. 700 købmaend og indgåelse af individuel­le aftaler med omkring 2.000 købmaend. Den tog to år,« fortaeller han.

En anden sag var salget af Kommunekem­i, som tog fire år og blev besvaerlig­gjort af vanskelige miljømaess­ige forhold og en lovgivning, der aendrede sig undervejs.

Det er mere end 35 år siden, at han fik sin juristeksa­men fra Københavns Universite­t og kunne saette gang i den karriere, der reelt begyndte i advokatfir­maet Poulsen Westergaar­d Cadovius og Stockholm.

I 1987 skiftede han til det, der nu er blevet til BechBruun.

Jacob Hjortshøj var med i ledelsen, da firmaet i 2001 for alvor rykkede op i den øverste ende af branchens rangliste med fusionen af Dragsted Schlüter Aros og Bech-Bruun & Trolle.

Først blev mastodonte­n døbt Bech-Bruun Dragsted, og i 2005 smed den Dragsted-navnet og blev BechBruun. Dagen bliver fejret med de naermeste. Den store fest kommer senere på året. advokat, formand, Vedbaek

 ?? PR-FOTO ?? Jacob Hjortshøj er en af de fremmeste advokater inden for virksomhed­shandler. Jo mere kompleks en handel, jo bedre.
PR-FOTO Jacob Hjortshøj er en af de fremmeste advokater inden for virksomhed­shandler. Jo mere kompleks en handel, jo bedre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark