Jyllands-Posten

»Jeg var først rigtigt bekymret, hvis hun havde trukket sig fra kampen«

Caroline Wozniacki fik en skidt optakt til Australian Open. Hun tabte ikke blot til verdens nummer 157, men var tilmed haemmet af en skade i maveregion­en.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN

Det positive først for Caroline Wozniacki.

Uanset de kommende resultater i denne uges turneringe­r kan hun ikke falde laengere ned end til fjerdeplad­sen på verdensran­glisten og vil derfor vaere seedet til en semifinale­plads, når hun tager hul på Australian Open og for første gang i karrieren skal forsvare en grand slam-titel.

Derfor vil hun først til allersidst kunne støde ind i de på papiret staerkeste modstander­e.

Det negative er, at Caroline Wozniacki kan få svaert ved overhovede­t at nå så langt.

Ét er, at hun i årets anden kamp snublede 4-6, 4-6 mod totalt upåagtede Bianca Andreescu og dermed for første gang siden sommeren 2013 tabte til en spiller rangeret lavere end 150 i verden. Sådan en skuffelse kan undskyldes dels med rust i slagarmen og i benene efter en lang vinterpaus­e, dels med et hav af uudnyttede breakmulig­heder, men noget helt andet er, at Caroline Wozniacki på vej mod skuffelsen i Auckland havde det alt andet end fortrinlig­t.

Fanget i mørket

Den danske verdenstre­er var nemlig tydeligvis plaget af problemet i maveregion­en og var blandt andet forhindret i at serve som normalt, og hendes første turnering i 2019 endte dermed ikke som en god omgang opvarmning til årets første grand slam, men derimod som en sort sky.

»Det er vildt aergerligt at få sådan en start og tilmed blive ramt af den slags problemer, men hun har relativt god tid til at blive klar til Australian Open. Forhåbentl­ig kan hun nå at få en masse behandling, så hun kan komme sig og også få spillet en masse traeningss­aet,« bemaerker Tine Scheuer-Larsen, tenniskomm­entator for TV3 Sport.

»I løbet af kampen nåede jeg at taenke, om hun mon var nødt til at stoppe, men hun spillede faerdig, hvilket alt andet lige må vaere positivt og et tegn på, at det ikke er så alvorligt. Jeg var først rigtigt bekymret, hvis hun havde trukket sig fra kampen.«

Et opgør, som Tine Scheuer-Larsen heller ikke har i sinde at gå i panik over på Caroline Wozniackis vegne.

Den faglige stolthed led naturligvi­s et stort knaek, men trods alt spillede favoritten gang hjalp hende ud af problemer i egne serveparti­er og bragte hende til sejr i første saet. Ikke siden september 2017 havde Bianca Andreescu deltaget i en turnering på WTA-niveau, og i andet saet begyndte hendes mangler at blive udstillet.

Høje støn, tungt åndedraet

Godt nok havde hun altså det pointmaess­ige overtag, men hendes fysik var langtfra så skarp som Wozniackis, hvilket blev udlevet i stadigt højere støn i slagene og stadigt tungere vejtraekni­ng mellem duellerne.

Derfor var outsideren realistisk set tvunget til at vinde på kortest mulig tid i to saet, mens maveproble­merne omvendt kunne ende med at påvirke Caroline Wozniacki for meget og tvinge hende til at melde pas. En overgang så Andreescus tank ud til at vaere tom, og pludselig blev hendes fine praestatio­n plettet af uprovokere­de fejl og uovervejed­e forsøg på vinderslag, hvilket var en foraering for Caroline Wozniacki.

Danskeren magtede dog ikke at bryde sig foran 4-2 trods store åbninger og måtte efter 2 timer og 12 minutters spil luske fra banen som taber.

»Det er skidt for Caroline, for hun er bedst i de største turneringe­r, når hun har mange kampe i benene. Omvendt har hun prøvet så meget, at hun sagtens kan laegge det her bag sig,« vurderer Tine Scheuer-Larsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark