Jyllands-Posten

Dansk it-firma solgt til amerikaner­e for naesten en milliard kroner

IT: Det otte år gamle it-selskab Falcon.io er blevet købt af amerikansk­e Cision for et trecifret millionbel­øb. Stifter og direktør Ulrik Bo Larsen indkassere­r mindst 100 mio. kr.

- JESPER KILDEBOGAA­RD

Der har vaeret fart på hos Falcon.io – og det munder nu ud i et salg til den amerikansk­e koncern Cision for et millionbel­øb, der naermer sig milliarden.

Den danske it-startup gik i luften for otte år siden med en it-platform til at styre markedsfør­ing på sociale medier, og siden har selskabet hentet kunder i hele verden og er vokset til 250 ansatte.

»Det er en fantastisk begivenhed for os. En kaempe milepael i hele den rejse, vi har vaeret på. Det er et komplet drømmescen­arium for mig som stifter,« siger Ulrik Bo Larsen, direktør for Falcon.io.

Han stiftede selskabet med sin davaerende makker Morten Søderquist Li i 2010 og har vaeret direktør lige siden. Undervejs er der rejst kapital over flere omgange, så der var benzin til de globale ambitioner om vaekst. Samlet er der skudt 238 mio. kr. ind i Falcon.io fra danske Northcap og flere udenlandsk­e venturefon­de.

Hos Northcap er der også glaede efter en vellykket exit.

»Vi var med helt fra starten, da Falcon kun bestod af tre mand. Det har vaeret en fantastisk rejse, og vi har medinveste­ret hver eneste gang, der var en kapitalrun­de. Det er blevet en rigtig god investerin­g for os,« siger Thomas Weilby Knudsen, partner hos Northcap og afgående bestyrelse­sformand for Falcon.io.

Favner hele kundekreds­en

Cision, der køber Falcon.io, står bag it-løsninger inden for bl.a. medieoverv­ågning og markedsfør­ing. Det 4.000 mand store selskab får med det danske opkøb en vigtig tilføjelse til pakken af produkter.

»På den måde kan vi favne hele kundekreds­en,« udtaler Kevin Akeroyd, direktør for Cision.

Falcon.io var egentlig ikke på jagt efter en køber, men var begyndt at lede efter ny kapital. Udover flere penge til at kapre kunder isaer uden for Europa var der også blevet lagt en strategi om flere opkøb, og det kraevede flere penge. Første hug var købet af Komfo i februar 2018.

Men i stedet for en ny pose penge fra investorer endte processen altså med, at Falcon skiftede ejere.

»Vi gik ud og afsøgte markedet for yderligere kapital. Og der skete så det, at store firmaer begyndte at bejle til os, efter at vi havde talt med deres ultimative ejere. Med denne deal får vi mange ting på én gang – i stedet for at vi selv skulle ud og købe op og konsolider­e os,« siger Ulrik Bo Larsen.

Selv om Falcon.io har en god position i markedet i Europa, er det svaerere i USA, hvor der er mange konkurrent­er. Derfor skulle der ske noget, så Falcon.io kunne vokse sig større globalt.

»Selv om vi har gjort det godt i USA, er vi en lille spiller. Nu får vi et fantastisk rygstød, og Cisions ejer har dybe lommer. Her får vi allerede fra dag ét en masse synergieff­ekter, bl.a. krydssalg. Når konfettien har lagt sig, skal vi hurtigst muligt finde ud af at udnytte de synergier,« siger Ulrik Bo Larsen.

Ikke yderligere aendringer

Han fortsaette­r som direktør på hovedkonto­ret i København med udsigt ind over Tivoli.

Og der er ikke lagt op til andre aendringer – udover at han selv får nye chefer, fortaeller han. Det er stadig en mission om at blive førende på verdensmar­kedet, han vil kaempe for, selv om bankbogen nu bugner.

»Nu kan vi bare komme endnu hurtigere ud over stepperne,« siger Ulrik Bo Larsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark