Jyllands-Posten

Royal Unibrew vil installere fadølsvaeg­ge med 30 haner

En frisk slagplan skal hjaelpe salget i vejret hos Royal Unibrew og gøre ølkoncerne­n mere relevant for kunderne, som efterspørg­er en perleraekk­e af nye smagsoplev­elser.

- LEONORA BECK

Et nyt strategisk traek skal sikre en større del af markedet for specialøl for Royal Unibrew, der vil øge salget af specialøl i Danmark med minimum 35 pct. i 2019.

Ved at installere fadølsvaeg­ge med op mod 30 haner hos bar- og restaurant­kunderne og samarbejde med mikrobrygg­ere om både at saelge deres øl og at brygge øl i faellesska­b med dem satser Royal Unibrew på at booste salget.

»Vi ser, at den danske forbruger bliver mere og mere interesser­et i craftøl og ønsker mange forskellig­e øl at vaelge imellem,« siger Carsten Nørland, nordisk chef for Royal Unibrew.

Og der er efter alt at dømme penge i det. Ølivaerksa­ettere som Mikkeller, Tapperiet Brus og Evil Twin har alle pumpet omsaetning­en i vejret Tore Jørgensen, formand for Det Frie Øl og ejer af Herslevs Bryghus ved at tilbyde danskerne stribevis af skiftende oplevelser til smagsløgen­e.

»Alt efter hvad baren har haft før, kan vi se, at deres omsaetning kan stige op mod 20-25 pct., når vi installere­r en vaeg med 10-20 haner af forskellig­t craftøl,« siger Carsten Nørland.

Det er normalt de store bryggerier, der betaler for at installere fadølsanla­eg og kølesystem­er for barer og restaurant­er – mod at de serverer bryggeriet­s bryg. For at give sine bar- og restaurant­kunder en bred portefølje af øl vil Royal Unibrew tilbyde lokale mikrobrygg­ere en eller flere ølhaner på deres ølhanevaeg­ge hos restaurati­oner. Samtidig satser bryggeriet på at lade bryggeren Anders Kissmeyer, som Royal Unibrew har et samarbejde med, brygge nye øl i faellesska­b med mikrobrygg­ere i ind- og udland.

Nyt og godt

At Royal Unibrew vil lave de såkaldte collaborat­ion brews, er nyt og rigtig godt, mener man hos organisati­onen Det Frie Øl, der arbejder for fri og fair konkurrenc­e i ølbranchen. Men initiative­t om at lukke mikrobrygg­ere ind i folden er ikke kun positivt.

»Vi ser det som et udtryk for, at Royal Unibrew vil styre markedet fuldstaend­igt. At have kontrol over alt hos udskaenkni­ngsstedern­e,« lyder det i en e-mail fra Tore Jørgensen, formand for Det Frie Øl og ejer af Herslevs Bryghus.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark