Jyllands-Posten

Flere ser muligheder i Faetter BR-konkurs

LEGETØJ: Før nytår gik Faetter BR’s ejer konkurs. Bl.a. Coop står klar til at overtage markedsand­ele fra den kollapsede legetøjsgi­gant.

- MICK KRISTENSEN

En årlig omsaetning på knap 3 mia. kr. blev kastet op i luften, da Top-Toy, ejeren af Faetter BR og Toys”R”Us, kort før nytår gik konkurs.

Måske ender legetøjet fra Top-Toy ikke på forbraendi­ngsanlaegg­et, men i stedet hos andre spillere på markedet for legetøj i Danmark. For flere melder sig klar til at laegge tryk på indkøbet og salget af legetøj. Én af spillerne, den populaere netbutik Coolshop, melder sig endda klar til at købe op i Faetter BR’s konkursbo i form af butikker og varelager.

»Vi kunne godt taenke os at stå staerkere, også i byer, der nu mister deres legetøjsbu­tik. Men forudsaetn­ingen for, at legetøjsbu­tikker i dag kan blive en succes er, at man genskaber magien i butikkerne,« siger Coolshops direktør og medejer, Jacob Riisgaard, til TV 2 Nord.

Hos dagligvare­giganten Coop oplevede man i julehandle­n en meget kraftig vaekst i salget af legetøj på nettet. Det har givet Coop blod på tanden efter mere, og derfor følges situatione­n om Top-Toys konkurs taet, fortaeller Jens Juul Nielsen, informatio­nsdirektør i Coop.

»Det indebaerer allerede nu, at vi er ved at sikre endnu større indkøb, så vi kan daekke den øgede efterspørg­sel online. Hvilke konsekvens­er det får i vores fysiske butikker, har vi endnu ikke lagt os fast på. Men det er klart, at vi også her vil udvide sortiment og øge indkøb, hvis der kommer en øget efterspørg­sel,« skriver han i en mail til Jyllands-Posten.

Hos konkurrent­en Salling Group er man mere afventende.

»Indtil vi har set, om kaederne i Top-Toy bliver overtaget af andre spillere, er det dog for tidligt at sige noget om, hvad det vil betyde for legetøjsma­rkedet,« siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka, som drives af Salling Group.

For nylig kunne JyllandsPo­sten fortaelle om netbutikke­n Gucca.dk, der i de seneste år har oplevet stor vaekst og har ambitiøse planer i fremtiden.

Her fylder salget af legetøj mere og mere. Det vil konkursen hos Top-Toy bestemt ikke aendre på.

»Vi har her i det nye år lagt yderligere tryk på markedsfør­ingen af vores legetøj, og vi er i fuld gang med at udvide sortimente­t. Dertil kommer, at der er aftalt møder med nye danske leverandør­er af legetøj, som vi kommer til at tilbyde produkter fra i løbet af året,« siger Palle Nielsen, kommerciel direktør i Gucca.dk.

Kollapset i Top-Toy betød, at flere end 3.000 medarbejde­re mistede jobbet.

 ?? Foto: Mads Claus Rasmussen /Ritzau Scanpix ?? Coop og flere netbutikke­r melder sig klar til at laegge tryk på indkøbet og salget af legetøj, efter at Faetter BR kort før jul gik konkurs.
Foto: Mads Claus Rasmussen /Ritzau Scanpix Coop og flere netbutikke­r melder sig klar til at laegge tryk på indkøbet og salget af legetøj, efter at Faetter BR kort før jul gik konkurs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark