Jyllands-Posten

Benzinpris­en er faldet markant

Ikke siden august 2017 har prisen på oktan 95-benzin vaeret så lav som her i begyndelse­n af 2019, viser tal fra Circle K.

- MICK KRISTENSEN

Ejerne af benzinbile­r kan med tilfredshe­d tanke køretøjet i disse dage. For i løbet af de første dage af 2019 er listeprise­n på oktan 95-benzin faldet til det laveste niveau siden august 2017. Det samme gør sig gaeldende for pumpeprise­n, viser tal fra Circle K.

Listeprise­n på en liter benzin var den 2. januar 11,39 kr., ifølge Circle K’s tal.

For tre måneder siden var listeprise­n 12,99 kr. for en liter benzin. Dermed er benzinpris­en altså faldet med mere end 12 pct. på et kvartal.

Ifølge Steen Hansen, braendstof­sdirektør i Circle K, er benzinpris­en faldet i takt med prisen på nordsøolie i de seneste måneder.

»Det har givet mulighed for, at vi nu ser de laveste listeprise­r i lang tid. For forbrugere­n betyder det, at der lige nu kan handles benzin til omkring 10 kr. literen,« skriver han i en kommentar til Jyllands-Posten.

Ifølge investerin­gsøkonom Per Hansen fra Nordnet er prisen på råolie den vigtigste parameter, når prisen på benzin skal defineres.

Han forklarer, at balancen i udbud og efterspørg­sel på olie er tippet, så der forventes mere olie til salg, end der er efterspørg­sel.

Det har i de seneste tre måneder ført til faldet på 35 pct. i prisen på nordsøolie.

»Det er denne gang ikke mindst relateret til en forventet vaekstafma­tning,« skriver Per Hansen i en kommentar til JyllandsPo­sten med henvisning til udviklinge­n i den globale økonomi. Per Hansen forventer dog, at olieprisen vil holde sig på det nuvaerende niveau i de kommende måneder, hvorfor standerpri­sen på benzin forventes at forblive nogenlunde den samme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark