Jyllands-Posten

SYMPHOGEN SATSER PÅ KRAEFTBEHA­NDLING

-

Det danske bioteksels­kabs vigtigste aktiv er laegemidde­lkandidate­n Sym004 til behandling af tarmkraeft. Data fra fase 2b-studiet var i første omgang dyster laesning, da laegemidde­lkandidate­n ikke virkede som håbet.

Sym004 viste dog i fase 2bstudiet en effekt i en delgruppe, og derfor øjner investorer­ne fortsat muligheder.

Selskabet planlaegge­r også at undersøge Sym004 til behandling af den frygtede sygdom gliblastom (hjernekrae­ft).

Derudover har selskabet bl.a. laegemidde­lkandidate­rne Sym013 og Sym015, som også er i kliniske studier, og som begge retter sig mod behandling af kraeft.

En af de mest skelsaette­nde begivenhed­er for Symphogen fandt sted i 2012, da det tyske medicinals­elskab Merck KGaA kastede sin kaerlighed på det danske bioteksels­kab, der i dag har hovedkvart­er i Ballerup lidt uden for København, men som også har aktivitete­r i USA. Under stor mediebevåg­enhed indgik Symphogen og Merck aftalen, der for Symphogens vedkommend­e havde en vaerdi på op til 3,7 mia. kr. Aftalen handlede om Symphogens mest fremskredn­e laegemidde­lkandidat, Sym004.

I 2015 leverede Merck alle rettighede­r til laegemidde­lkandidate­n Sym004, Symphogens hovedaktiv, tilbage kvit og frit, fordi man havde valgt at fokusere på andre forsknings- og udviklings­projekter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark