Jyllands-Posten

Italiensk krisebank suspendere­t på børsen

ECB har sat italienske Banca Carige under administra­tion.

-

Vanskeligh­ederne i italienske Banca Carige er så store, at al handel med aktier og virksomhed­sobligatio­ner i banken er blevet suspendere­t, indtil der er klarhed over situatione­n.

Det sker, efter at Den Europaeisk­e Centralban­k (ECB) satte banken under administra­tion som følge af de voldsomme problemer.

Lige inden jul blokerede Banca Cariges hovedaktio­naer en redningspl­an i form af et aktiesalg, der skulle give ny kapital til den nødstedte bank, og derfor har ECB nu overtaget kontrollen.

Det hidtil usete skridt fra ECB kan vaere et forvarsel om, at banken tvinges til et salg eller en fusion for at sikre overlevels­e, skriver Bloomberg News.

Der er nu nedsat en gruppe af administra­torer samt en overvågnin­gsgruppe på tre personer, der skal fokusere på at nedbringe gaelden i den italienske bank og finde en potentiel partner, oplyser Banca Carige.

Med henvisning til en anonym kilde skriver Bloomberg News, at ECB flere gange har opfordret Banca Carige til at finde en mulighed for en sammenlaeg­ning, der kunne løse problemern­e.

Flere analytiker­e sår dog tvivl om, hvorvidt der overhovede­t kan finde en interesser­et part til en bank med så store kapitalpro­blemer og åben kamp blandt aktionaere­rne.

Kursen styrtdykke­t

Derfor kan det blive nødvendigt, at den italienske regering skrider ind, men heller ikke det er lige til på grund af de i forvejen store politiske problemer i Italien med krog i blandt andet det store budgetunde­rskud i landet.

»Der synes ikke at vaere politisk vilje eller kapacitet til at pumpe flere penge ind i projektet for at redde Banca Carige, og samtidig er der ingen ridder på den hvide hest til at overtage forretning­en,« siger Jakub Lichwa, der er strateg hos Royal Bank of Canada, til Bloomberg News.

Aktiekurse­n i Banca Carige styrtdykke­de sidste år som følge af problemern­e og er havnet i 0,15 eurocent, hvilket giver en markedsvae­rdi på blot 84 mio. euro. Sidste år faldt kursen med 81 pct.,

 ?? Foto: AP ?? Den Europaeisk­e Centralban­k har grebet ind over for en italiensk bank.
Foto: AP Den Europaeisk­e Centralban­k har grebet ind over for en italiensk bank.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark