Jyllands-Posten

Rentedyk efter skuffende ISM-data fra USA

-

Der var mismod på aktiemarke­derne torsdag – og på obligation­smarkedet tog renten endnu et dyk efter det store rentefald onsdag.

Renten på den toneangive­nde, 10-årige statsoblig­ation endte i 0,14 pct., hvilket var 1 basispoint lavere end onsdag, hvor renten faldt med 7 basispoint, hvilket skete på ryggen af skuffende økonomiske data fra Kina.

Og de data blev cementeret af Apple onsdag aften, da koncernen nedjustere­de forventnin­gerne til omsaetning­en i 1. kvartal pga. en skuffende afsaetning på det kinesiske marked.

Nøgletalsk­alenderen bød torsdag på flere tal fra den anden side af Atlanten, hvor isaer de amerikansk­e indkøbsche­fers indeks over aktivitete­n i fremstilli­ngsindustr­ien, ISM, skuffede i december. Tallet endte på 54,1 mod ventede 57,5 fra 59,3 i november.

»Så ramte handelskri­gen vist også USA,« lyder det fra Helge J. Pedersen, cheføkonom i Nordea, i en skriftlig kommentar.

Kim Blindbaek, der er makroanaly­tiker i Sydbank, mener, at det er fortsatte renteforhø­jelser og svagere økonomiske nøgletal fra den globale økonomi, der har gjort investorer­ne bekymrede:

»Det skyldes saerligt, at rentekurve­n i USA er taet på at vaere inverteret. Det har historisk set vaeret en god indikator for, at en recession kan vaere foreståend­e inden for et til halvandet år.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark