Jyllands-Posten

Vestas solgte hovedkvart­er for en formue – nu er det solgt igen

Vestas’ hovedsaede skifter igen ejer. Saelgerne indkassere­r en trecifret milliongev­inst.

- PETER SIMONSEN

For anden gang på to år er vindmølleg­iganten Vestas’ hovedkvart­er i Skejby blevet solgt.

I februar 2017 solgte Vestas sit nybyggede hovedkvart­er til Solstra Capital Partners og Sampension til en salgspris på 737 mio. kr.

Nu er bygningern­e så solgt videre til pensionska­sserne DIP og JØP. Det fremgår af en pressemedd­elelse.

»For os handler det om at sikre medlemmern­e gode stabile afkast på deres pensioner i mange år frem. I en tid, hvor de globale aktiemarke­der er udfordret, viser ejendomsma­rkedet sig anderledes stabilt. Vores ejendomspo­rtefølje har givet tocifrede afkast det seneste år,« siger investerin­gsdirektør Mikkel Svenstrup.

Hvor meget DIP og JØP har betalt for bygningern­e på Hedeager, oplyses ikke. Men investerin­gsdirektør i Sampension Henrik Olejasz Larsen siger, at man har indkassere­t »en trecifret milliongev­inst« på salget.

»Salget sker nu, fordi vi er i mål med vores forretning­splan. Da markedet samtidig har udviklet sig saerdeles gunstigt, valgte vi at saelge ejendommen­e,« udtaler han.

DIP og JØP er 100 pct. medlemseje­de pensionska­sser for blandt andet ingeniører, jurister og økonomer. Tilsammen har de to pensionska­sser ca. 120 mia. kr. under forvaltnin­g og mere end 92.000 medlemmer.

Ikke det sidste opkøb

DIP og JØP har investerin­ger for 12 mia. kr. i ejendomme, og begge planlaegge­r at udvide portefølje­n markant de kommende år.

»Vi planlaegge­r at øge portefølje­n af erhvervsej­endomme. For få måneder siden købte vi Telenors hovedkonto­r i København SV, og nu har vi anskaffet os nogle meget attraktive ejendomme i Aarhus-området, og det bliver ikke det sidste opkøb. Over de naeste år vil vi øge vores ejendomspo­rtefølje med op til 50 pct.,« siger investerin­gsdirektør Mikkel Svenstrup.

Vestas opførte i sin tid selv bygningern­e, som nu igen er blevet solgt. Vindmølleg­iganten lejer sig ind, og der er ingen meldinger om, at man nu skal flytte som følge af salget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark