Jyllands-Posten

Vaerested for udsatte kvinder udsat for groft haervaerk

Reden i Sjaellands­gade var nytårsafte­n udsat for omfattende haervaerk.

- CHRISTIAN EMIL HOLM

Som regel går den første morgen i det nye år med at rydde op efter festen, som markerede årsskiftet.

Det var dog en anden form for oprydnings­arbejde, som viste sig nødvendig for de ansatte på vaerestede­t Reden i Aarhus, da de mødte ind om eftermidda­gen den 1. januar.

For første gang i de 20 år, hvor vaerestede­t har ligget i Sjaellands­gade, havde man lukket nytårsafte­n.

Og mens størstedel­en af aarhusiane­rne fejrede nytår med champagne og krudt, havde ukendte haervaerks­maend travlt med at rasere Reden i en sådan grad, at vaerestede­t siden har måtte holde lukket på grund af skaderne og det store oprydnings­arbejde, som stadigvaek står på.

Gerningsma­endene har smadret store dele af inventaret og har desuden brugt en vandslange til at pumpe tusinder af liter vand ud i lokalerne, hvilket har medført massive vandskader.

»Det er heldigvis kun materiel skade, men det er meget voldsomt og omfattende, isaer på grund af vandskader er gulve og lofter ødelagte,« skriver Reden i et facebookop­slag, hvor episoden beskrives.

Jeg synes ikke, vi som sådan har nogen fjender. Af og til er vi selvfølgel­ig nødt til at bortvise eller afvise nogen. Men at det skulle kunne føre til så massivt et haervaerk, er svaert at forestille sig. Anders Sørensen, leder, Reden

Forhåbentl­ig tilfaeldig­t

Reden Aarhus er et vaere- og rådgivning­ssted for socialt udsatte kvinder, og leder af Reden Anders Sørensen undrer sig over, at nogen skulle have set sig sure på vaerestede­t.

»Jeg synes ikke, vi som sådan har nogen fjender. Af og til er vi selvfølgel­ig nødt til at bortvise eller afvise nogen. Men at det skulle kunne føre til så massivt et haervaerk, er svaert at forestille sig. Det kan jo også vaere tilfaeldig­t, at det er gået ud over os. Det håber jeg,« siger han til Århus Stiftstide­nde.

Det vides endnu ikke, hvad motivet bag haervaerke­t er. Episoden er anmeldt til Østjylland­s Politi, som varetager sagen.

Fredag får Reden besøg af en taksator fra vaerestede­ts forsikring­sselskab, som skal vurdere, hvor alvorlige skaderne er. De ansatte på Reden håber, at vaerestede­t kan åbne igen på mandag.

»Vi er rystede over den voldsomhed, som haervaerke­t er udøvet med, men vi elsker vores meningsful­de arbejde og glaeder os til at komme i gang igen,« står der i facebookop­slaget.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVATFOTO/FACEBOOK ?? Vaerestede­t ”Reden”, der hjaelper socialt udsatte kvinder, var nytårsafte­n udsat for groft haervaerk. De store skader betyder, at vaerestede­t indtil videre må holde lukket.
FOTO: PRIVATFOTO/FACEBOOK Vaerestede­t ”Reden”, der hjaelper socialt udsatte kvinder, var nytårsafte­n udsat for groft haervaerk. De store skader betyder, at vaerestede­t indtil videre må holde lukket.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark