Jyllands-Posten

Modstander­ne ruster sig: Farmerhold­ets førerposit­ion bliver udfordret i 2019

Bakken Bears’ talentudvi­klingshold, EBAA, ligger på overrasken­de vis i spidsen for Pro-Bholdene i ligaen, men traener Mads Sigersted ser med bekymring på anden halvdel af saesonen. Fredag møder talenterne moderholde­t.

- HENRIK PHILIP HARE

Med spillere tilbage fra skadespaus­er og nytilkomne profiler ser det ud til, at de øvrige Pro-B-hold i Basketliga­en, Stevnsgade, Vaerløse og Wolfpack, vil yde EBAA (Elite Basket Academy Aarhus) hård modstand i det nye år.

I EBAA havde man ellers nok gerne set en fortsaette­lse af magtforhol­det fra den første halvdel af saesonen.

Her lykkedes det nemlig mandskabet, som er Bakken Bears’ talentudvi­klingshold, at tage 10 af 12 mulige point i mødet med de andre Pro-Bhold.

I betragtnin­g af at EBAA har ganske få økonomiske muskler at rutte med i eget regi, har den pointhøst overrasket holdets traener, Mads Sigersted, positivt. Men han dvaeler knap så meget ved fortiden, som han forbereder sig på de mulige hårde tider efter modstander­nes oprustning i den senere tid.

»Hvis man kigger på de tre andre Pro-B-hold, så bliver de forstaerke­t gående ind i denne her halvsaeson, mens vi holder den samme trup og skal udvikle vores spillere,« siger Mads Sigersted og fortsaette­r:

»Vi må se, om vi kan konkurrere på naeste niveau, når de kommer med opgradered­e hold. Så vi kan ikke vaere sikre på at praestere på samme vis naeste halvsaeson, men må mere tage det fra kamp til kamp.«

Drillepind­en

Tager man netop tingene en kamp ad gangen, er det dog ikke de resterende Pro-Bhold i ligaen, der ligger først for for EBAA.

Det er derimod moderholde­t Bakken Bears, som man fredag eftermidda­g teknisk set er vaert for på den faelles hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen.

Og hvor mødet med de andre hold i B-halvdelen af ligaen har bragt overrasken­de mange point med sig indtil nu, så har Bears og de andre A-hold i ligaen vaeret knap så gavmilde. I de syv kampe med dem er det således blevet til forventede nul point.

Selv med tanke på at Bakken Bears møder op til fredagens kamp med mindre end et døgns hvile efter en kamp i Svendborg, øjner Mads Sigersted da heller ikke denne gang point i mødet med et Pro-A-hold.

»Realistisk set skal vi ikke saette naesen op efter en sejr, men gøre det, så godt vi kan, og drille Bears så meget som muligt. Det er lidt den attitude, vi skal gå ind med, når vi møder Pro-A-hold – inklusive Bears,« siger Mads Sigersted.

Ej blot point

Trods de dårlige chancer for en sejr er opgøret med Bakken Bears dog ikke uden vaerdi for EBAA. Ud over det personlige element ved at spille mod egen skaberklub, er det nemlig stadig en mulighed for at udvikle på spillet – en nødvendigh­ed, efter at man i seneste kamp mod Pro-Aholdet Randers fik stryg med 56-82.

»Mod Randers fik vi ikke gang i scoringen overhovede­t. Det skal vi klart arbejde med og få mere kvalitet i afslutning­er ved at holde vores aftaler og ikke lade os stresse, når Bears laegger tryk på i forsvaret,« siger Mads Sigersted, som også vil have blik mod et bedre rebound-spil i kampen.

»Det er to mål, som ikke har så meget at gøre med, hvad scoren lige ender på, men at vi fokuserer på det som hold og ser, hvor langt det tager os.«

 ?? ARKIVFOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN ?? Bakken Bears mødte torsdag aften Svendborg og spiller igen fredag mod sit eget udviklings­hold, EBAA.
ARKIVFOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN Bakken Bears mødte torsdag aften Svendborg og spiller igen fredag mod sit eget udviklings­hold, EBAA.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark