Jyllands-Posten

To kampe, et døgn: »Det nytter ikke at tude over det«

Risikoen for skader ligger i baghovedet for Bakken Bears med to kampe på 24 timer. Der må den dog blive liggende, siger cheftraene­r.

- HENRIK PHILIP HARE

Når spillerne fra Bakken Bears fredag traeder ind i VejlbyRiss­kov Hallen, er det lige før, at sveden fra seneste kamp ikke er nået at blive til skjolder på spillertrø­jerne endnu.

Fra kampen mod Svendborg Rabbits sluttede torsdag aften, til kampen mod EBAA begynder fredag eftermidda­g, vil der nemlig vaere gået lige omkring 20 timer. Og Svendborg-kampen var vel at maerke på udebane.

Den tidsplan havde nok givet anledning til traengsel og alarm i flere andre sportsgren­e, men i basketball, og i saerdelesh­ed hos Bakken Bears, ser man anderledes på tingene.

»Vi har prøvet det nogle gange, og vi ved, det ikke er optimalt, men vi ved også, at det ikke nytter at saette sig over i hjørnet og tude over det. Så vi vaelger at glaede os, og mon ikke det går,« siger Bakken Bears’ cheftraene­r, Steffen Wich.

Det er isaer Bears’ normale rutine og tilgang, der gør Wich fortrøstni­ngsfuld. En stor rotation mellem spillerne, der starter inde, og dem, der kommer til fra baenken, spreder nemlig spilleminu­tterne ud.

Ingen skiferie

Bakken Bears har da også allerede vist tidligere på saesonen, at rotationen er et farligt våben.

Det blev blandt andet demonstrer­et i december på udebane mod ZZ Leiden i Fiba Europe Cup, hvor Bears’ spillere fra baenken kom ind og leverede 58 point.

Det eneste, der kan få Steffen Wich til at blive blot en anelse aengstelig, er, at risikoen for skader får et lille hak i vejret, når kampene ligger så taet.

Timingen ville vaere uheldig, da der efter EBAA-kampen kun er fire dage til den vigtige kamp i Rusland mod Avtodor Saratov.

Det til trods, kommer man dog ikke til at se nogen aengstelig­hed i Bakken Bears’ tilgang, lover cheftraene­ren:

»Det kan minde mig lidt om gamle dage, når der var nogen, der skulle på skiferie og så ikke kunne komme til traening i to uger op til, fordi de var bange for at blive skadet. Men sådan fungerer det ikke i elitesport. Det gaelder om hele tiden at holde alle cylindre velsmurte, så når vi har to kampe taet på hinanden, så indstiller vi os på det.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark