Jyllands-Posten

Ford haedrer gangsterfi­lm med ny bulderbass­e

Intet Ford-logo. Bilen har eget Bullitt-logo og serienumme­r i kabinen. Hvor mange biler Ford producerer, vil man ikke ud med. Sølle 10 ekstra hestekraef­ter er der i 50-års udgaven af Mustang Bullitt. Designet og stemningen gør dog, at bilen suger blikke t

-

Lyden, farven og masser af flabet aura. Nogenlunde sådan er tredje udgave af Mustang Bullitt, som nu kan bestilles i Danmark. Bilen markerer, at Ford fejrer 50-året for den klassiske film ”Bullitt” med Steve McQueen i hovedrolle­n. Det er naturligvi­s den gamle gangsterfi­lm, som Ford vil have tv-seerne til at taenke på. Og naermere betegnet de 9 minutter og 42 sekunder, hvor McQueen i sin Mustang og bandittern­e i en Dodge Charger fraesede gennem gaderne i San Francisco.

Den fyrige Mustang havde kort forinden ramt de amerikansk­e highways med et hidtil uset brag. Det var simpelthen den første store kaerlighed i stål og krom for tusindvis af amerikaner­e.

Vi har kørt en kortere tur i bilen, men langt nok til at bemaerke, at bilen trods beskedne virkemidle­r tiltraekke­r ualmindeli­g meget opmaerksom­hed.

Udgangspun­ktet er den velkendte Ford Mustang GT med 5,0 liters V8-sugemotor med 450 hk og manuelt gear.

Til lejlighede­n har ingeniører og designere kaelet for detaljerne.

Kun manuelt gear

Farven er Dark Highland Green, og i hjulkasser­ne sidder røde Brembo-bremser, mens bagenden har et saerligt Bullitt-logo på bagsmaekke­n – og en matsort kølergrill uden den saedvanlig­e hest.

I kabinen har Bullitt fået et nyt rat og en billardkug­le som gearknop til den manuelle sekstrins gearkasse, og intet sted står der Ford.

Den største forskel på en Bullitt og en almindelig Mustang GT er lyden, som bedst kan beskrives som enerverend­e, hvis man kører langt. Det ved Ford godt, så derfor har man opfundet en lille knap, så lyden kan daempes, så naboer og fodgaenger­e ikke bliver alt for provokered­e, når du starten motoren. Tak for det.

Ford Mustang er stadigvaek et fremragend­e eksempel på en staerk og brummende V8-bil med hårde, men alligevel glansfulde linjer. Det stammer oprindelig­t fra en tid i amerikaner­nes historie, hvor man kunne bygge biler, og hvor hestekraef­terne og den hidsige motorlyd var det eneste, der betød noget.

I USA har Bullitt 30 hk mere end den almindelig­e GT, men på grund af hårdere krav til udstødning­en er der blot tale om 10 ekstra hk i den europaeisk­e version. I stedet for 450 får du 460 hk i Bullitt, og det er der ingen, der overhovede­t kan maerke.

De ekstra kraefter kommer takket vaere nyt indsugning­smanifold og et større spjaeldhus fra Mustang Shelby GT350, der ikke fås i Europa.

Bullitt har masser af indbygget charme, og komforten er overrasken­de god, når bilen er oppe i fart. Samlekvali­teten er måske nok blevet løftet en anelse i forbindels­e med et mildt facelift, men er stadig typisk amerikansk på godt og ondt.

Merprisen for Bullitt er 100.000 kr. i runde tal i forhold til en Mustang GT.

 ?? Fotos: Mads Dreier ?? Pris:Forbrug: Motor: Hk: Nm: 0-100 km/t.: Topfart:
Fotos: Mads Dreier Pris:Forbrug: Motor: Hk: Nm: 0-100 km/t.: Topfart:
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark