Jyllands-Posten

Dronningen ankom i guldkaret til årets sidste nytårskur

-

Nytårskur: Dronning Margrethe ankom med stil, da hun fredag blev kørt til årets sidste nytårskur.

Klokken 9 fredag morgen kørte hun fra De Kongelige Stalde på Amalienbor­g til Christians­borg Slot i guldkaret. Hun blev eskorteret af Gardehusar­regimentet­s Hesteskadr­on.

Den famøse guldkaret, som dronningen køres i, kaldes også Kong Christian VIII’s karet, og den er belagt med 24 karats bladguld.

Fredagens nytårskur på Christians­borg Slot er dronningen­s sidste i 2018. Gaesterne er chefer fra forsvaret og Beredskabs­styrelsen samt indbudte repraesent­anter for større landsorgan­isationer og de kongelige protektion­er.

Det er en gammel tradition, at dronningen afholder nytårskure i begyndelse­n af januar. Det er uvist, hvor langt traditione­n går tilbage, men ifølge kongehuset blev begivenhed­erne omkring årsskiftet omtalt som en gammel skik allerede i midten af 1600-tallet, og grundeleme­nterne er stadig de samme.

Dronningen har i år afholdt tre nytårskure.

Den første blev afviklet den 1. januar, hvor majestaete­n traditione­n tro inviterede regeringen, landets øverste embedsmaen­d og hoffets ledelse til nytårstaff­el i Riddersale­n i Christian VII’s Palae på Amalienbor­g.

 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST/RITZAU SCANPIX ?? Kong Christian VIII’s karet er belagt med 24 karats bladguld.
FOTO: MARTIN SYLVEST/RITZAU SCANPIX Kong Christian VIII’s karet er belagt med 24 karats bladguld.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark