Jyllands-Posten

Har tv-journalist­erne glemt anstaendig­heden?

-

Togulykken og tv-mediernes daekning heraf illustrere­r efter min mening endnu et eksempel på, hvordan man uhyggeligt og i højere og højere grad mere er optaget af sensatione­r og ansvarspla­ceringer, end de faktiske kendsgerni­nger berettiger til.

På trods af ulykkens tragiske forløb har der totalt manglet forståelse for, hvilke vanskeligh­eder politiet og havarimynd­ighederne stod over for med hensyn til identifika­tion af de omkomne, hensynet til deres pårørende og årsagen til ulykken.

Der har ikke vaeret graenser for de useriøse spørgsmål, man har stillet, bortset fra hos f.eks. Janni Petersen fra TV 2 News, som kender, og som har respekt for bl.a. politiets arbejde i en sådan situation.

Det seneste eksempel på, hvor kritisabel­t en journalist kan opføre sig, blev illustrere­t i TV Avisen 3/1 18:30 af journalist Johannes Langkilde, der i et interview af repraesent­anten for DB Cargo både viste sin manglende indsigt i, hvordan man normalt laster togvogne, men også stillede følgende perfide spørgsmål: »Hvad er jeres reaktion på, at ulykken har kostet otte mennesker livet og kvaestet 16 personer?«

Hvilket svar havde hr. Langkilde egentlig ventet sig at få på en så tragisk baggrund af den ansvarsful­de og berørte person, han udspurgte? Det er simpelthen en for ringe og for sensations­lysten adfaerd. Det, vi har brug for i de danske tv-medier, er ikke sensatione­r, men faktiske og pålidelige nyheder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark