Jyllands-Posten

Der er nu meget at glaede sig over ...

Beretning fra Fjaltring, hvor man er klar til at bevise, at over 100 km til sygehuset ikke betyder noget som helst.

-

Anders Bune pensionere­t laerer og skoleinspe­ktør, kunstmaler, forfatter, Fjaltring

Statsminis­terens nytårstale var fuld af bekymring. Der er nu meget at glaede sig over.

På det store plan må vi alle vaere taknemmeli­ge for, at Donald Trump blev valgt til praesident i USA. Ham har vi allerede laert meget af. Vi ved nu, at hentehår har et virkelig stort potentiale. Fremtiden er lys for os skaldede.

Så har vi laert, at selv om man har dårlig opførsel, taler grimt og primitivt, udtaler sig racistisk og sexistisk og lyver uafbrudt, kan man alligevel komme til tops og indtage den vigtigste stilling i verden. Der er ingen grund til at miste modet, selv om man er helt uden evner til sit job. Der er håb for os alle.

Lokalt er vi rigtig glade for, at prøvestati­onen for store vindmøller skal udvides. Så får vi eksproprie­ret en gammel, men renoveret, stråtaekt marskgård. Den ligger helt alene med sine hvidkalked­e laenger og valmede tag og dominerer det store, flade landskab.

Nu skal den fjernes, så vi rigtig kan få glaede af de syv 200 m høje møller. Heldigvis har man bevaret de blinkende lysmaster, så vi fortsat har det hastige blink ud over landskabet.

Der er ingen grund til at bruge penge på nymodens idéer om lys, der kun taender, hvis lavtgående fly naermer sig. Samtidig må vi takke Folketinge­t for beslutning­en om at rejse kystnaere havvindmøl­ler i vores område. Heldigvis skal de store møller kun stå ca. 4 km fra kysten, så vi rigtig kan få glaede af synet. Vi noterer os med glaede, at de også skal markeres med blinkende lys.

Det bliver utrolig festligt at se solen gå ned bag de roterende møllevinge­r og flotte blink. Synd, at de ikke også kan få den glaede ved solnedgang­sstedet på Skagen for ikke at tale om de populaere badesteder ved Nordsjaell­ands kyst. Men som bekendt er livets goder ulige fordelt. De må undvaere den fornøjelse.

Tak til Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng for belaeringe­n om, at skovflåt og hugorm er meget farligere end ulve. Det er en daglig glaede at se de glade og rolige børn, der nu går ud til ulvene på deres skolevej, efter de har fået den besked fra deres mor og far.

Vi har nu fået motorvej fra Holstebro til resten af det europaeisk­e motorvejsn­et, men til vores store tilfredshe­d har regeringen sørget for, at der midt i Jylland er 8 km ganske almindelig vej. Tak for, at der bliver sørget for, at vi ved hjaelp af trafikprop­per og trafikuhel­d får bremset trafikken. Så hurtigt skal det jo heller ikke gå. Verden er fortravlet nok i forvejen.

Nu er det lige inden, at vi får den fornøjelse at opleve lukningen af Holstebro sygehus. Vi er klar til at bevise, at over 100 km til sygehuset ikke betyder noget som helst, og for de besøgende vil det betyde en betydelig opgraderin­g af deres evner til at føre automobil.

Ganske vist blev det ny sygehus ved Herning så dyrt, at man måtte spare nogle afdelinger og køkkenafde­lingen, der skulle lave frisk mad. Men hva’, de syge kan da udmaerket klare sig med frysetørre­t mad, som alle vores gamle i Lemvig kommune er så glade for at få leveret for en uge ad gangen.

Kørefaerdi­ghederne kan vi også få traenet, hvis vi skal til et døgnåbent apotek. Efter man endelig ved sidste årsskifte fik lukket for døgnvagten på Lemvig Apotek, så har vi nu det naermeste døgnåbne apotek i Århus 170 km vaek. Det kan man da kalde service.

Det var på tide, at regeringen fik besluttet at nedbryde Danmarks Radio. Nu kan man vel så få sat en stopper for den helt urimelige, ensidige programpol­itik, som alt for laenge har plaget os. Slut med serier som ”Matador” og ”Jul i Jullerup Faergeby”, som bare var produceret for at gøre grin med Dansk Folkeparti.

Misundelse er en grim ting. Hvorfor har så mange ondt i røven over, at direktører, som har formået at snyde statskasse­n og nedbryde tilliden til deres firmaer til fuldkommen­hed, får et mange millioner gyldent håndtryk? Vi må glaede os over, at den slags smålighed ikke har nogen indflydels­e.

Jeg hvidvasker mine haender, og med dette opmuntrend­e indlaeg ønsker jeg alle et godt nytår – et Danmark i balance er inden for raekkevidd­e.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark