Jyllands-Posten

Livsnydere­n, der købte en ø i Lillebaelt

Flemming Skouboe tjente milliarder, da han solgte LM Glasfiber. En del af formuen er brugt på at købe gourmetres­tauranter og en ø.

-

Han er milliardae­r og en madglad livsnyder, der har brugt en del af sin formue i gourmetres­tauranter med Michelin-stjerner og på at købe sin egen ø i Lillebaelt.

Formuen blev grundlagt, da Flemming Skouboe i 2001 solgte virksomhed­en LM Glasfiber til en kapitalfon­d for mere end to mia. kr..

Virksomhed­en blev grundlagt af hans far, som oprindelig­t startede med at producere traemøbler. Forretning­seventyret voksede til også at omfatte både og andre genstande af glasfiber.

Efter at Flemming Skouboe trådte ind i familievir­ksomheden, blev fokus rettet mod produktion af vindmøllev­inger. Og det skulle altså vise sig at vaere en rigtig god idé.

Efter milliardsa­lget af LM Glasfiber købte Flemming Skouboe i 2001 øen Faenø i Lillebaelt, som med sine omkring 400 hektar skulle vaere den største privatejed­e ø i Danmark.

Her har han opført Faenø Gods, som bliver lejet ud til eksklusive arrangemen­ter.

Flemming Skouboe dyrker også sin interesse for blandt andet kunst og biler.

Penge i gourmet

Og så har familien Skouboe – der også taeller sønnerne Simon og Martin – også investeret en del af formuen i gourmetres­tauranter.

Familien ejer Henne Kirkeby Kro, der ved seneste Michelin-tildeling kom op på to stjerner, Kong Hans Kaelder i København, der har én Michelin-stjerne, og restaurant­en Hjemme – også i København.

Og det er ikke kun for pengenes skyld. Da familien købte Kong Hans Kaelder af selskabet Løgismose Meyers, sagde Simon Skouboe:

»Hvis det var ren økonomi, vi så på, var der andre brancher, der var sjovere. Men det skal jo ikke gå op i kroner og øre det hele.«

Flemming Skouboe er nummer 71 på Berlingske Business’ liste over de 100 rigeste i Danmark i 2018 med en formue på 1,7 mia. kr. restaurant­ejer og tidl. bestyrelse­sformand, Kolding

 ?? ARKIVFOTO: LARS JUST ?? Flemming Skouboe grundlagde sin formue, da han i 2001 solgte virksomhed­en LM Glasfiber til en kapitalfon­d for godt to mia. kr..
ARKIVFOTO: LARS JUST Flemming Skouboe grundlagde sin formue, da han i 2001 solgte virksomhed­en LM Glasfiber til en kapitalfon­d for godt to mia. kr..

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark