Jyllands-Posten

Dansk profil står til at misse de fire

Uheld og småskader plager det danske landshold kort før VM begynder.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN

Der er mindre end en uge til, VM i herrehåndb­old begynder på dansk grund, men den danske landstraen­er Nikolaj Jacobsen har stadig ikke et fuldt overblik over, hvilke 16 spillere han kan benytte.

Der er ellers rigeligt med spillere i traeningst­øj og badetøfler på gangene på Hotel Scandic i Herning, der er basen for det danske landshold i de kommende uger.

Men det er bare ikke alle de 19 spillere, der er tjekket ind på hotellet, som er i stand til at traene og spille kampe, og den største stjerne har endda helt forladt hotellet.

Misser VM-kampe

Vaerst ser det ud for stregspill­eren Henrik Toft Hansen, der fik en fiberskade i lysken under onsdagens traening. Han ventes ude i op til to uger.

Det betyder, at han vil misse de fire første danske kampe ved VM imod Chile, Tunesien, Saudi-Arabien og Østrig. Hvis alt går vel, kan han traede ind i truppen til den sidste og vigtige gruppekamp imod Norge.

»Den fysiske stab kaemper benhårdt for at få ham klar. Hvis alt forløber rigtig godt, kan han vaere i spil til Norgekampe­n, ellers til mellemrund­en,« siger Nikolaj Jacobsen.

Under VM må Nikolaj Jacobsen skifte tre spillere ud undervejs, og derfor giver det mening at beholde Henrik Toft i landsholds­lejren. I de første VM-kampe bliver han formentlig erstattet af stregen Simon Hald fra Flensborg.

Det er dog ikke det eneste hovedbrud, Nikolaj Jacobsen kaemper med.

Aldrig haft fiberskade før

Fløjspille­ren Hans Lindberg var ikke med, da Danmark torsdag aften i Aarhus vandt med 33-19 over Ungarn i en testkamp. Han døjer med en fiberskade i den ene laegmuskel, hvilket formentlig også betyder, at han misser søndagens testkamp i Odense, hvor Ungarn igen er modstander­en.

I stedet vil reserven Johan Hansen for anden kamp traek overtage pladsen.

37-årige Hans Lindberg frygter dog ikke, at VM kommer i fare.

»Det er en lille fibersprae­ngning. Nu skal vi se, hvor god min krop er til at lade det gå staerkt, men den er forhåbentl­ig snart vaek. Der er dog ingen grund til at tage chancer lige nu. Jeg vil gerne have en traening eller to for at teste det, før jeg hopper ind i en kamp, hvor det er maks. sprint. Jeg håber, at jeg kan traene med på mandag, men nu må vi se. Jeg har aldrig haft en fiberskade før,« siger Hans Lindberg.

Målmanden Niklas Landin, der er en af de absolutte nøglespill­ere for Danmark, var heller ikke på plads i det danske mål torsdag aften på grund af en mindre forstraek- i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark