Jyllands-Posten

København har smidt førertrøje­n på boligmarke­det

BOLIGMARKE­DET: Selv om husprisern­e på landsplan kan se frem til paene stigninger, er der et mere negativt billede i København.

- RASMUS BENDTSEN

Dampen er for alvor ved at gå af det københavns­ke boligmarke­d, og tendensen vil fortsaette de kommende år.

Sådan lyder vurderinge­n fra Danske Bank i en ny prognose for dansk økonomi, der også ser naermere på udviklinge­n på det danske boligmarke­d.

Selv om banken vurderer, at husprisern­e på landsplan fortsat vil stige de kommende år, så er prisvaekst­en aftagende – og i landets hovedstad peger pilen i bedste fald sidelaens og i vaerste fald nedad.

»I København er prisvaekst­en aftaget. Her ser vi nu beskedne fald på markedet for ejerlejlig­heder. Der er langtfra tale om et dramatisk fald i priserne, der snarere har bevaeget sig sidelaens siden foråret 2018, men der er alligevel sket et maerkbart stemningss­kifte sammenlign­et med 2017, hvor prisvaekst­en på ejerlejlig­heder var tocifret,« skriver banken i prognosen.

»Den daempede købelyst kommer også til udtryk i en betydelig stigning i udbuddet af lejlighede­r til salg. Prisvaekst­en er også aftaget på husene i hovedstade­n, der i visse områder har vist samme tendens som for lejlighede­rne til, at priserne er kommet meget højt op hurtigt,« skriver banken endvidere.

Ifølge prognosen steg husprisern­e på landsplan med 3,4 pct. i 2018. Vaeksten i husprisern­e vil i år falde til 2,7 pct. og 2,5 pct. i 2020, vurderer Danske Bank.

Det er bl.a. bankens vurdering, at de korte og lange renter ventes at stige over prognosepe­rioden, hvilket laegger en daemper på prisudvikl­ingen på boligmarke­det.

Ser man på dansk økonomi som helhed, skønner banken, at økonomien vil vokse med 2 pct. i år og 1,6 pct. naeste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark