Jyllands-Posten

Overskudde­t vokser kraftigt hos danske virksomhed­er

REGNSKABER: De danske virksomhed­ers samlede overskud steg med mere end 10 pct. i 2017 i forhold til året før, viser ny analyse.

- RASMUS BENDTSEN

Milliardov­erskuddet vaelter ind i pengekasse­rne hos de danske virksomhed­er.

I 2017 endte det samlede resultat for danske virksomhed­er med et overskud på over 342 mia. kr. efter skat, hvilket er en stigning på over 10 pct. i forhold til året før.

Det viser en analyse, som er foretaget af brancheorg­anisatione­n FSR - danske revisorer på baggrund af regnskabst­al fra kreditinst­ituttet Experia.

Tallene viser udviklinge­n i årets resultat efter skat for danske aktie- og anpartssel­skaber i perioden 20102017.

»Analysen viser, at milliarder­ne fortsat ruller ind i dansk erhvervsli­v. Sammenlagt er virksomhed­ernes resultat steget med over 200 mia. kr. på få år. Det svarer til prisen på omkring otte Metro-city ringe,« siger Tom Vile Jensen, erhvervspo­litisk direktør i FSR - danske revisorer.

Analysen daekker over 153.000 regnskaber – dog er holdingsel­skaber, banker og forsikring­sselskaber er sorteret fra. Tallene er ikke reguleret for inflatione­n i perioden.

I 2017 endte det samlede for de danske virksomhed­er overskud på 417,3 mia. kr. før skat, hvilket aendrede sig til et overskud på 342,5 mia. kr. efter skatten var betalt.

I 2016 landede det samlede overskud efter skat på 309,5 mia. kr. I 2010, hvor analysen raekker tilbage til, lå overskudde­t på 138,7 mia. kr. – altså en stigning på naesten 204 mia. kr.

Ifølge analysen er fremgangen bredt funderet på tvaers af erhvervsli­vet.

»Det er ikke kun de største selskaber, der nyder godt af resultatfr­emgangen. Faktisk er det de største selskaber med over 200 ansatte, men også de helt små selskaber med mellem nul og ni ansatte, der står for langt størstepar­ten af fremgangen i resultatet,« siger Tom Vile Jensen.

Ser man på tallene mere geografisk, er det virksomhed­er placeret i Nordsjaell­and, der kan notere sig den største vaekst i årsresulta­tet med en stigning på 26,8 pct. fra 2016 til 2017.

Herefter følger Københavns Omegn, der daekker over kommunerne rundt om København, med en vaekst på 20,5 pct.

Til gengaeld kan virksomhed­erne på Bornholm, på store dele af Sjaelland og i Nordjyllan­d notere en negativ udvikling i overskudde­t.

 ?? Arkivfoto: Casper Dalhoff ?? Det samlede overskud hos de danske virksomhed­er er steget med mere end 200 mia. kr. fra 2010 til 2017.
Arkivfoto: Casper Dalhoff Det samlede overskud hos de danske virksomhed­er er steget med mere end 200 mia. kr. fra 2010 til 2017.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark