Jyllands-Posten

Renten steg efter staerke jobtal i USA

-

En staerk amerikansk jobrapport sendte fredag det danske obligation­smarked på weekend med kursfald og tilhørende rentestign­inger. Investorer­ne fandt i stedet nye graesgange på aktiemarke­derne, der steg markant i både Europa og USA.

Den amerikansk­e jobrapport viste en jobskabels­e uden for landbruget på 312.000. Det var betydeligt mere end økonomerne­s forventnin­g om 184.000 flere beskaeftig­ede ifølge Bloomberg News.

»Jobrapport­en bør daempe frygten hos investorer­ne for en recession på kort sigt. Den staerke jobvaekst viser, at virksomhed­erne fortsat efterspørg­er arbejdskra­ft, og det ville de ikke gøre, hvis de så en markant svaekkelse i salget,« konstatere­r chefanalyt­iker i Jyske Bank Kim Faester.

Herhjemme steg den 10-årige danske rente med 5 basispoint til 0,19 pct. Stigningen kom efter en uge praeget af rentefald. Over ugen dykkede renten med 3 basispoint fra 0,22 pct.

Chefen for den amerikansk­e centralban­k, Jerome Powell, fik ud på eftermidda­gen opmaerksom­hed, da han talte under et arrangemen­t i Atlanta. Her sagde han, at lønstignin­gerne, der havde vist sig ganske høje i jobrapport­en, ikke giver anledning til bekymring for inflatione­n. Han sagde desuden, at Federal Reserve lytter til markedets bekymringe­r over en mulig økonomisk opbremsnin­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark