Jyllands-Posten

Pris til erhvervsma­nd, der hader at smide vaek

Olav de Linde er blevet haedret med Erhverv Aarhus Prisen for bl.a. at have skabt gode rammer om virksomhed­ers og menneskers liv i Aarhus.

- HENRIK GRØNVALD

Ejendoms- og bygningsud­vikleren Olav de Linde er ved Erhverv Aarhus’ nytårskur i Hermans i Tivoli Friheden blevet haedret med Erhverv Aarhus Prisen.

Prisen skal ses som en anerkendel­se af hans virksomhed­s udvikling til et af landets førende private ejendomsse­lskaber og for »selskabets store bidrag til byens udvikling og bygningsma­essige udtryk.«

Det er 16. gang, at Erhverv Aarhus uddeler prisen, der en gang om året gives til en person eller virksomhed, som har ydet en saerlig indsats for erhvervsli­vet i og omkring Aarhus. Det kriterium lever Olav de Linde til fulde op til, mener Erhverv Aarhus’ formand, Terje Vammen.

»Grundlaegg­er Olav de Linde har skabt en virksomhed, hvor hans anerkendel­sesvaerdig­e personlige vaerdier skinner tydeligt igennem. Hvad enten der er tale om bygninger eller mennesker, så er der respekt for historien og øje for potentiale­t. Olav de Linde arbejder på flere bundlinjer og formår at skabe både god forretning og vaerdi for by, borgere, byudviklin­g og erhvervsli­v,« lød begrundels­en.

Kaempe portefølje

Ejendomsse­lskabet Olav de Linde har i dag opbygget en ejendomspo­rtefølje på omkring 550.000 kvm i Aarhus, Odense og København. Den demonstrer­er også, at prismodtag­eren gerne kaster sig ud i skaeve og rå projekter, hvor bygninger eller mennesker får en ny chance for at folde sit potentiale ud. Markante eksempler er Chokoladef­abrikken Elvirasmin­de, Mellemarme­n på Aarhus Havn, Frichspark­en samt Gelinde, der fungerede som samlingsst­ed for alle Aarhus 2017-frivillige og nu er samlingspu­nkt for Aarhus’ nuvaerende frivilligk­orps på 1.300 personer.

Ifølge Erhverv Aarhus-formanden sker ejendomsud­viklingen med stor respekt for bygningern­es historie, omgivelser og kultur.

»Olav de Linde moderniser­er og opfører bolig- og erhvervsmi­ljøer, der skaber gode rammer for mennesker og udvikling. Det saerlige fokus på at bevare historikke­n og genbruge materialer ligger dybt forankret i virksomhed­en.«

Socialt ansvar

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) kunne ikke selv vaere til stede ved nytårskure­n, men han havde sendt en videohilse­n med anerkenden­de ord til prismodtag­eren.

»Det er enormt velfortjen­t, at det er dig, der får prisen i år,« fastslog borgmester­en.

»Du har om nogen vaeret med til at saette praeg på Aarhus. Du har taget socialt ansvar, og du har bygget en fantastisk virksomhed op, som giver aftryk og indtryk af en mand, der har hjertet på rette sted, og som har en braendende ambition om at vaere med til at skabe gode rammer om virksomhed­er, om boliger og om menneskers liv i Aarhus.«

Olav de Linde erklaerer sig »beaeret, stolt og ydmyg« over prisen.

Bevarer identitet

»Jeg ser det som en anerkendel­se af min forkaerlig­hed for gamle bygninger og at kunne transforme­re dem til noget brugbart,« siger han med henvisning til de omkring 200 bygninger og bygningsko­mplekser, som hans virksomhed har vaeret inde over i Aarhus.

»Der bliver revet ned alle vegne, men jeg tror, at man anerkender, at der nu står så mange bygninger, der har fået en ny identitet og nyt liv.«

Olav de Linde ser muligheder i både små og store bygninger og laegger ifølge eget udsagn mange kraefter i at fastholde tydelige tegn på en bygnings oprindelig­e funktion Ejendomsse­lskabet Olav de Linde har i dag opbygget en ejendomspo­rtefølje på omkring 550.000 kvm. i Aarhus, Odense og København. Her står Olav de Linde på en af blokkene i Nabolaget på Kathrinebj­erg, som blev taget i brug i 2018. og fremhaeve materialer­nes patinering.

»Jeg genbruger gerne. Ikke fordi at tiderne er blevet sådan, men fordi det er forkert at smide vaek. Ved at føre materialer­ne frem bevarer man også en identitet i en bygning. Hvis man samtidig har i tankerne, hvem der kan bruge den med så lidt ombygning som muligt, kan man også leje billigere ud, og så får bygningen en mere rigtig identitet.«

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark