Jyllands-Posten

Rådmand vil sende Vanddragen på depot

Bünyamin Simsek (V) har undersøgt muligheder­ne omkring skulpturen Vanddragen på Store Torv.

- CAMILLA KJAERGAARD OLESEN

I sommer kørte debatten omkring skulpturen Vanddragen på Store Torv. Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) fortalte, at han ønskede at flytte den, men at det ikke skulle vaere for enhver pris. Nu har rådmanden undersøgt sagen naermere, og hans udmelding er klar.

»Jeg har afdaekket forskellig­e muligheder, og tanken er, at der skal laves en vision for en helhedspla­n for både Store og Lille Torv. Der ligger en udgift på cirka en til halvanden million kroner, som skal bruges på at restaurere Vanddragen, så den fungerer optimalt igen. Hvis vi skal flytte den et andet sted hen, koster det femseks millioner kroner, og det er rigtig mange penge. Hvis vi derimod kører den på et depot, hvor den kan blive opbevaret, så koster det cirka en million kroner,« siger Simsek og fortsaette­r:

»Jeg vil derfor foreslå, at man opbevarer den på et depot og lader den stå der, indtil vi finder ud af, hvad der skal ske med den, og om politikern­e vil finde de femseks millioner kroner. Men der skal vaere politisk opbakning til mit forslag om at køre den på depot.«

Som Israels Plads

Rådmanden laegger ikke skjul på, at han ønsker, at der skal vaere en større plan for de to store torve i byen. Han forestille­r sig nogle grønne arealer, udeserveri­ng og et miljø med laekre varer på et marked.

»Jeg er inspireret af Israels Plads i København med nogle fleksible, overdaekke­de markedspla­dser med for eksempel kød og ost. Og i tråd med kommunens vision om at have flere grønne områder og traeer i byen, så vil det passe godt med grønne områder på de to torve. Jeg forestille­r mig også, at der skal vaere mulighed for udeserveri­ng, så der kan blive skabt et miljø,« siger rådmanden.

En glad city-direktør

Han forventer at praesenter­e en plan for teknisk udvalg, og han pointerer, at han er fleksibel i forhold til planens indhold, og at det også kraever, at der er kraefter som for eksempel Aarhus City Forening med i planerne.

Direktør for Aarhus City Forening Claus Bech er begejstret for rådmandens visioner. Han har også tidligere udtalt til Lokalavise­n Aarhus, at han ønsker en helhedspla­n for de to torve.

»En helhedspla­n for de to torve er praecis, hvad der er brug for, og som Aarhus City Forening også tidligere har påpeget. Lad os blot komme i gang med visionerne for disse torve, få sat Vanddragen på depot hurtigst muligt og tage den derfra, til en bedre placering kan findes til den på sigt« skriver Claus Bech i en sms til Lokalavise­n Aarhus.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN ?? Bünyamin Simsek vil gerne sende Vanddragen på Store Torv på depot og omdanne torvet samt Lille Torv til et sted med udeserveri­ng og grønne arealer.
ARKIVFOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN Bünyamin Simsek vil gerne sende Vanddragen på Store Torv på depot og omdanne torvet samt Lille Torv til et sted med udeserveri­ng og grønne arealer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark