Jyllands-Posten

Ny AGF-back kan bane vejen for salg

AGF henter Alexander Munksgaard i FC Midtjyllan­d, og det kan betyde, at Dino Mikanovic forsvinder i januar.

- JESPER ENGMANN

Med 98 kampe for AGF i Superligae­n er Dino Mikanovic den udenlandsk­e spiller, som har optrådt flest gange for klubben i den bedste raekke. Men det er ikke sikkert, at han når at runde 100 kampe.

Fredag skrev AGF en fem år lang aftale med Alexander Munksgaard, der er hentet i FC Midtjyllan­d, og den ansaettels­e kan indikere, at AGF har planer om at afsaette Dino Mikanovic i januar måneds transfervi­ndue.

Den 24-årige kroats aftale med AGF udløber til sommer, så hvis AGF skal gøre sig håb om at få en overgangss­um, skal et salg ske i januar, da han ellers transferfr­it kan skifte til sommer.

Drøm om landsholde­t

AGF-backens store drøm er at slå sig ind på det kroatiske Alandshold, og skal det ske i naer fremtid, skal han givetvis spille på en finere adresse end Terp Skovvej for at komme i betragtnin­g. Han kom til AGF i 2015, hentet til Aarhus af den davaerende sportschef Jens Andersson, som fandt ham i Hajduk Split i Kroatien, og siden har Dino Mikanovic spillet fast for AGF, uanset om traeneren har heddet Morten Wieghorst, Glen Riddershol­m eller David Nielsen.

Sidstnaevn­te har givetvis sagt god for Alexander Munksgaard­s entré i AGF, da David Nielsen i sin tid som traener i Lyngby lejede Alexander Munksgaard i FC Midtjyllan­d. Han nåede at spille 10 kampe med David Nielsen som chef.

»Hvis Dino Mikanovic er i AGF frem til sommer, så er jeg klar på at tage konkurrenc­en op med ham, selv om det er nogle store sko, jeg skal fylde ud. Men jeg kommer fra en staerk kultur i FC Midtjyllan­d, hvor jeg har fået rigtig meget med i bagagen,« siger Alexander Munksgaard.

I denne saeson har han deltaget i fire kampe for FC Midtjyllan­d, den seneste i august mod Randers FC, men derefter har han måttet se sig overhalet på positionen som back og wingback i højre side af svenskeren Joel Andersson og Mads Døhr Thychosen.

Med på mesterhold­et

I sidste saeson blev Alexander Munksgaard noteret for otte kampe i Superligae­n for midtjydern­e, da klubben blev dansk mester. Faktisk fik han fuld spilletid i seks af de sidste syv kampe, da FC Midtjyllan­d overhalede Brøndby og vandt titlen.

»FC Midtjyllan­d er en storklub, og der har vaeret hård konkurrenc­e om spilletid. Da jeg spillede fast i slutningen af sidste saeson, kunne jeg fra kamp til kamp maerke, at der skete noget. Når man kommer over det første par kampe, får man mere ro på og begynder at tage flere chancer i sit spil og kommer ind i en rytme. Og det kommer kun, hvis man spiller kontinuerl­igt. Nu kommer der nye øjne på mig, og jeg får større mulighed for at få fast spilletid,« siger Alexander Munksgaard, som i vinteren 2017/ 2018 var ude i fem måneder med en ankelskade.

Efter sin fine afslutning på sidste saeson blev Alexander Munksgaard belønnet med udtagelse til det danske U21landsho­ld, og han fik således spilletid i to kampe for Danmark i november, da U21landsho­ldet tabte 1-4 til England og 1-5 til Spanien.

I FC Midtjyllan­d har han ud over deltagelse i 12 superligak­ampe også spillet seks pokalkampe og tre europaeisk­e kampe.

»Jeg ser mere mig selv som back end decideret wingback, Alder: 21 år.

Karriere: FC Midtjyllan­d (2015-2019: 21 kampe, 1 mål), Lyngby (2016/17: 10 kampe).

AGF (2019-:).

U21-landskampe for Danmark: 2. mere forsvarssp­iller end kant, og så kom jeg lidt til kort i FC Midtjyllan­ds stil. Men i de perioder, jeg ikke har spillet, har jeg fokuseret på at blive bedre offensivt. Men min styrke er påpasselig­heden i defensiven,« understreg­er han.

10 dage til Mexico

Alexander Munksgaard begynder i AGF mandag, men allerede efter få dage rejser han – i øvrigt sammen med sin nye holdkammer­at Jens Stage – med det danske U21landsho­ld til Mexico i 10 dage. Med i truppen er desuden hans rival fra FC Midtjyllan­d, Mads Døhr Thychosen.

»Alexander er en spiller, vi kender godt, og som cheftraene­ren også har arbejdet sammen med tidligere. Han er en dygtig og solid forsvarssp­iller, der er ydmyg og arbejder hårdt, og samtidig er yderst ambitiøs på sine egne og holdets vegne. På den måde passer han rigtig godt ind i AGF, og vi glaeder os over, at det er lykkedes at lave en aftale, og til at se ham i den hvide trøje,« siger Peter Christians­en, AGFs sportschef, til sin klubs hjemmeside.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark