Jyllands-Posten

Kunderne på Wish ser stort på advarsler mod kinesiske billigvare­r

34.000 danskere er medlem af en facebookgr­uppe, hvor der udveksles tips om de kinesiske produkter, som DI Handel, Forbrugerr­ådet Taenk og Dansk Erhverv advarer imod.

- MORTEN ZAHLE

»Halvdelen af varerne dukker ikke op til tiden. Og mange af dem dur ikke. Men det gør ikke så meget, for det er virkelig billigt.«

Sådan siger den 55-årige Annette Mikkelsen fra Dragør, en af stamkunder­ne i netbutikke­n Wish, som i løbet af få år er blevet et af danskernes foretrukne steder at handle på nettet.

Årsagen til Wish’ popularite­t er ikke kvaliteten af varerne, men riserne, som er så lave, at kunderne synes, at det er sjovt at gå på tilbudsjag­t og tilsynelad­ende er parate til at tilgive naesten hvad som helst. I øvrigt har sitets kundeservi­ce ry for at give pengene tilbage uden brok, medmindre man har klaget så mange gange, at man er blackliste­t.

Et kig på sitet giver indtryk af udvalget, som taeller varer fra mere end 100.000 kinesiske producente­r.

Der er covere til mobiltelef­oner til 11 kr., røremaskin­er til 209 kr. og plasticmad­kasser til 16 kr. Der er et billede af noget, der ligner et guldur, til 260 kr. angiveligt sat ned fra 8.694 kr. og en drone med kamera, som tilsynelad­ende saelges med en besparelse på hele 97 pct.: Før 6.540 kr. Nu 160 kr.

Ja, man kan såmaend også få en lampe med bevaegelse­ssensor og 16 forskellig­e farver, der kan lyse indersiden af kummen på et toilet op – et farverigt tilbud til kun 23 kr.

»Jeg er ikke så hys«

Alt i alt er der tilsynelad­ende masser af penge at spare på mobiloplad­ere, smykker, parfumer, makeup, legetøj, huer, rygsaekke, højttalere og alt muligt andet, hvilket har gjort Wish til den tredjemest brugte netbutik i Danmark – efter Zalando og H&M.

DI Handel og Forbrugerr­ådet Taenk er som omtalt i Jyllands-Posten forleden ikke begejstred­e for Wish og advarer om, at varerne ikke lever op til de strenge krav om produktsik­kerhed, der findes i EU.

Men advarslen gør ikke det store indtryk på kunderne. I hvert fald ikke hvis man skal dømme ud fra den håndfuld, som Jyllands-Posten har talt med. De er medlemmer af facebookgr­uppen ”Wish – erfaringer, inspiratio­n, køb og salg”, hvor 34.000 danske netshopper­e udveksler erfaringer om Wish.

En af dem er Janni Hansen Jørgensen fra Allerød, som er 34 år og på barsel fra sit arbejde som paedagog. Hun har købt tøj og smykker til sig selv og »kreating« til sin datter på seks år. Hendes mand har købt cykellygte­r, en powerbank og mobiloplad­ere. Alt sammen har fungeret fint. Tøjet har vaeret mindre godt – størrelser­ne passer ofte ikke, og hun prøver at undgå tøj med print.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark