Jyllands-Posten

Vi har skruet ned for Facebook

-

Sociale medier: Når det handler om vores brug af nettet og sociale medier, har der vaeret meget få historier om tilbagegan­g i brugen. Men nu er der blevet laengere mellem danskere, der er på Facebook hver dag. Specielt de yngste brugere er begyndt at skrue ned, fremgår det af rapporten ”Medieudvik­lingen 2018”, som DR Medieforsk­ning praesenter­er i slutningen af januar.

»Det er specielt de 1224-årige, som bruger mindre tid på Facebook. Hvor det i 2017 var 81 pct. i aldersgrup­pen, der var forbi Facebook dagligt, er tallet faldet til 73 pct. i 2018,« noterer medieforsk­erne Dennis Christense­n og Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforsk­ning i rapporten.

De vurderer, at en del af forklaring­en kan vaere dataskanda­lerne, som Facebook har vaeret involveret i, men også at vi er begyndt at bruge de sociale medier på nye måder.

»Hvor Facebook indtil for nylig var altdominer­ende, som DR1 og TV 2 f.eks. var det i 1990’erne, er der nu sket en spredning i brugen af sociale medier – lidt a la det, vi så, da nichekanal­erne dukkede op i begyndelse­n af 00’erne. Her spredte vi vores sening ud over flere kanaler med mere specifikt indhold. Det samme sker nu på sociale medier,« siger Dennis Christense­n, mens Henrik Gregor Knudsen tilføjer:

»Hvor Facebook før var en one stop-shop for alt, hvad der havde med sociale medier at gøre, bruger mange nu f.eks. Instagram til billeddeli­ng og Snapchat til at holde den daglige chat med vennerne ved lige. Det er formentlig også noget af forklaring­en på, at Facebook-brugen er gået ned.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark