Jyllands-Posten

Den optimistis­ke svømmer vil deltage ved OL igen

Rikke Møller Pedersen er ikke i tvivl om, at hun nok skal kvalificer­e sig til endnu et OL i 2020.

- ANNE FILBERT

Hun er verdensrek­ordholder og en af de mest vindende verdenskla­sseatleter, som vi har på dansk jord. Og så er hun ret så optimistis­k.

Rikke Møller Pedersen fylder 30 år onsdag, men selv om det er en alder, hvor mange ville overveje at stoppe deres udøvende karriere, har svømmeren ingen planer om at laegge svømmebril­lerne på kanten. Viljen og lysten til at dyrke sin vandsport er der stadig, og drømmen om endnu et OL lever i bedste velgående

Hun har vaeret i gang med svømmespor­ten, siden hun var seks år og har en af de laengste karrierer inden for svømningen. Hvis det er en saerlig milepael, hun i den grad kigger glaedeligt tilbage på, er det, da hun i 2013 satte verdensrek­ord på 200 m brystsvømn­ing til VM i Barcelona.

»En ting var jo, at jeg havde glaedet mig helt vildt, og at jeg virkelig havde muligheden for at nyde det. Jeg kunne maerke, hvordan hele hallen heppede med. Når jeg var oppe efter luft, var der larm og hep, men når jeg var under vandet, var der helt stille. Det hele skulle lige gå op for mig. Så kigger jeg op mod tribunen, og på hver side går der en pige med et flag, hvor der står ”new world record”,« siger Rikke Møller Pedersen om den vilde oplevelse.

Traening og et civilt job

Rikke Møller Pedersen har vaeret vant til, at uddannelse ved siden af svømningen har vaeret en fast del af rutinerne.

Men da hun netop er blevet faerdig med at uddanne sig og nu har en bachelor inden for eventmanag­ement og marketing, skal hun nu ud og finde et job.

Derfor skal svømningen og hverdagen til at passe ind i nogle helt andre rammer. Det er dog ikke noget, der bekymrer hende. Et godt netvaerk og god kommunikat­ion sørger nemlig for, at det hele kan komme til at passe ind.

»Jeg tager altid tingene, som det, de er. Motivation­en kommer fra mig og indefra. Min familie, venner og kaereste har altid betydet enormt meget for mig. Jeg har også altid gået op i at have et godt forhold til min traener, så der er en god kommunikat­ion og føling. Så bliver der også en bedre balance mellem tingene i og uden for vandet,« siger hun.

Konstrukti­ve nedture

Hun er en optimist; det kan man slet ikke vaere i tvivl om.

Derfor ser hun også de nedture, der kan vaere i lysten som noget, der kan vendes til noget positivt. Og så kan det også blive noget, der i sidste ende hjaelper en med at komme fremad igen.

»Jeg tror, at den svingende motivation er en del af karrieren. Når andre atleter spørger om det, siger jeg altid, at man skal tage det som noget positivt. Dét, at den her tvivl kommer, får jo en til at revurdere og søge alle de grunde til, at man egentlig gør det. Man bliver tvunget til at finde de positive ting frem. Det er en illusion at tro, at man ikke mister motivation­en en gang i mellem. Man er jo ikke en maskine,« siger hun.

Hun bruger heller ikke alt for meget tid på at kigge tilbage.

Det hjaelper nemlig ikke at haenge fast i de resultater, der ikke lige blev som ønsket.

Hun saetter både pris på rutinerne og udfordring­erne. For selv om rutinerne giver en styrke, så presser udfordring­erne hende hele tiden til at blive bedre.

»Rent svømmemaes­sigt handler det om at kigge fremad. Vi har et vigtigt staevne i april, hvor kvalifikat­ion til VM til sommer gaelder. Og så bliver VM selvfølgel­ig et springbrae­t videre. Det bliver en masse rutine, men også en masse udfordring­er og forhåbentl­igt en masse opture,« siger Rikke Møller Pedersen.

En af de ting, hun husker fra OL i 2016, var at vinde bronze i 4x100 m medley sammen med Pernille Blume, Mie Nielsen og Jeanette Ottesen. Og svaret til spørgsmåle­t om, hvorvidt vi kommer til at se hende til OL i Tokyo i 2020, kommer da også meget prompte.

»Jeg taenker i hvert fald ikke, at det vil vaere noget problem for mig at kvalificer­e mig.« elitesvømm­er, København

 ?? ARKIVFOTO: JENS DRESLING ?? Rikke Møller Pedersen har fortsat ambitioner med sin svømmespor­t. Hun har sigte mod OL i Tokyo i 2020.
ARKIVFOTO: JENS DRESLING Rikke Møller Pedersen har fortsat ambitioner med sin svømmespor­t. Hun har sigte mod OL i Tokyo i 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark