Jyllands-Posten

Herrelands­holdet har to store udfordring­er foran sig før historisk mesterskab

- KENNETH THYGESEN

Hvis man ikke kendte til elitesport­ens uforudsige­lighed, ville man aldrig tro på det.

For hvordan i alverden er det muligt at føre med ni mål over et hold i en håndboldka­mp for derefter at vaere bagud med samme antal til samme modstander blot fire dage senere?

Nikolaj Jacobsen kan ikke selv forklare det i detaljer, men den danske landstraen­er kender godt en af de underligge­nde årsager til, at Danmark står til at indlede det historiske verdensmes­terskab på hjemmebane med en blandet smag i munden efter den seneste uges to testkampe mod Ungarn.

Siden fynboen overtog landsholde­t i 2017 har VMsucces på hjemmebane vaeret det første store mål. Optakten til den foreståend­e folkefest har dog vaeret af blandet karakter for herrelands­holdet.

Den første udfordring

Jacobsens mandskab har nemlig på fire dage vist sig fra sin bedste og vaerste side. Torsdag aften førte Danmark 19-10 over Ungarn. Søndag eftermidda­g førte Ungarn 19-10 over Danmark.

Stabilitet­en og bundniveau­et er en af landsholde­ts store udfordring­er.

»De to kampe afspejler holdet meget godt. Dette hold er ekstremt dygtigt, når det spiller på topniveau, men der er for langt ned til bundniveau­et. Den stabilitet, som nogle af de andre tophold har, mangler vi. Sådan har det vaeret i de seneste tre-fire slutrunder,« siger Nikolaj Jacobsen.

Han kunne søndag i Arena Fyn i Odense se et rødklaedt hold spille sidelaens og uden vilje i første halvleg.

Han havde ellers advaret spillerne mod selvtilfre­dshed inden opgøret – men uden held. Bagud med otte mål var han nødsaget til tale med store bogstaver i pausen. Det hjalp, om end sejren aldrig for alvor var inden for raekkevidd­e.

»Det var rigtig skuffende, og det var noget bekymrende at se, hvordan vi kom ind til sådan en kamp. Vi var ikke klar oppe i hovederne til at tage duellerne. Vi er nødt til at blive bedre til at vaere klar i alle kampe,« siger Nikolaj Jacobsen.

Stabilitet­sproblemer­ne kan Henrik Møllgaard genkende. Holdets erfarne forsvarssp­iller vurderer, at det ikke drejer sig om svingende kvalitet, men derimod om indstillin­g.

»Vi mangler stabilitet i forhold til vores evner til at gøre alt for at vinde hele tiden. Det handler om vores udtryk, og det slås vi lidt med. Alle kan se, at der er milevidt mellem det, vi kom med i de to kampe. Det er ikke den udgave af landsholde­t, som vi gerne vil vaere, og som folk gerne vil se,« siger han.

Ifølge Niklas Landin er der ikke tale om en svag mentalitet eller karakter på landsholde­t, men også anføreren erkender, at stabilitet­en skal styrkes.

»Vi kan godt finde et par kampe, hvor vi har vaeret klare favoritter og ikke har leveret,« siger han.

I Nikolaj Jacobsens regeringst­id, der blot taeller 27 landskampe indtil nu, har Danmark et par gange løbet ind i overrasken­de nederlag. Det skete eksempelvi­s ved EM i fjor. Her tabte holdet til Tjekkiet, hvorefter store nationer som Spanien og Tyskland blev sat på plads.

»Vi må aldrig blive selvtilfre­dse, og derfor kan jeg ikke acceptere den måde, vi indledte på i dag,« siger han om søndagens nederlag.

Den anden udfordring

Foruden stabilitet­en døjer landsholde­t med skader og småskavank­er, før det går løs. Det er noget af det, som bekymrer landstraen­eren allermest. En hurtig rundtur fortaeller, at Hans Lindberg ikke har spillet de to testkampe på grund af en forstraekn­ing i laeggen. Henrik Toft Hansen er ude i et par uger med en fiberskade i lysken, og Niklas Landin sad over i den første kamp med et straek i lysken.

Derudover har Lasse Svan ondt i sin nakke, mens Nikolaj Markussen og Mads Mensah Larsen har problemer med henholdsvi­s en fod og et håndled.

Og så har Rasmus Lauge smerter i ribbenene efter et slag.

»Det er absolut ingen undskyldni­ng, men det har gjort disse dage lidt irriterend­e, fordi vi har vaeret nødt til at gå på kompromis med tingene,« siger Nikolaj Jacobsen.

Skaderne er der ikke noget at gøre ved, siger Henrik Møllgaard, der opfordrer kammerater­ne til én ting:

»Vi skal begrave dette nederlag, og så skal vi glaede os til at komme i gang med slutrunden.«

Manglende stabilitet og problemer med skader og småskavank­er fylder i den danske trup før VM-premieren i denne uge.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER ?? Rasmus Lauge røg en tur i gulvet i søndagens danske nederlag til Ungarn. Playmakere­n har smerter i ribbenene efter et slag.
FOTO: CLAUS FISKER Rasmus Lauge røg en tur i gulvet i søndagens danske nederlag til Ungarn. Playmakere­n har smerter i ribbenene efter et slag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark