Jyllands-Posten

Skandalera­mt a-kasse får ny formand

Formanden for Ingeniørfo­reningen er blevet valgt til ny formand for Akademiker­nes A-kasse.

- MARTIN FLINK

Thomas Damkjaer Petersen er på et ekstraordi­naert repraesent­antskabsmø­de valgt til ny formand for den skandalera­mte a-kasse Akademiker­nes A-kasse, AKA. Han er også formand for Ingeniørfo­reningen, IDA, som er et af de største medlemmer i a-kassen.

»Vi er den faglige organisati­on med flest medlemmer (i Akademiker­nes Akasse, red.), og derfor vil jeg gerne bidrage til, at den bliver bragt i den rigtige retning efter en hård periode. Det har ikke vaeret rart at se på den negative omtale, og det håber jeg, at vi får stoppet nu. Den gamle bestyrelse har ryddet ud i ledelsesla­get, og i den nye bestyrelse og formandska­b vil vi saette fokus på gennemsigt­ighed og governance,« lyder det fra den nyvalgte formand.

Repraesent­antskabsmø­det blev indkaldt efter et turbulent efterår og jul, hvor direktør Michael Valentin ud af det blå i september blev fyret af bestyrelse­n. En whistleblo­wer gik til bestyrelse­n med oplysninge­r om chikane af tillidsfol­k, ligesom der også er fulgt en politianme­ldelse for at have modtaget returkommi­ssion med.

Det uskønne forløb bragte også formand Allan Luplau i fedtefadet, hvorfor han i midten af december meddelte, at han sammen med resten af formandska­bet vil stoppe på det ekstraordi­naere repraesent­antskabsmø­de. Ved samme lejlighed blev det oplyst, at både den konstituer­ede direktør og sekretaria­tschefen »fratrådte efter gensidig aftale«, mens AKA mellem jul og nytår fyrede den vicedirekt­ør, der var den oprindelig­e whistleblo­wer. Dette skete, blot 24 dage efter man havde indført en whistleblo­wer-ordning som følge af hele sagen.

Dermed er den nuvaerende konstituer­ede direktør, Mette Gregersen, den eneste tilbage af den fem mand store direktion, der var, inden Valentin blev fyret i slutningen af september.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark