Jyllands-Posten

DE 11 EKSPERTER

-

Digitalise­ring fylder allerede meget i mange brancher, og det vil for alvor blive et emne i direktione­n og bestyrelse­slokalet i 2019.

»Digitalise­ring er centralt for vaerdiskab­elsen i flere og flere virksomhed­er. Det er en kaempe mulighed for dem, der agerer først i deres industri. Og en stor risiko for de afventende,« siger Kai Hammerich.

Ifølge Evan Tolstoj, partner i Alexander Hughes, har mange virksomhed­er sovet i Kai Hammerich, headhunter og partner i Korn/Ferry

timen, når det gaelder den digitale transforma­tion.

»Men mit bud er, at flere og flere er vågnet op, og det vil fortsaette i 2019,« siger Evan Tolstoj.

Mangfoldig­hed

Danmark halter efter de øvrige nordiske lande, når det gaelder kvinder på lederposte­r og i bestyrelse­slokalet. Men mangfoldig­hed vil også i 2019 vaere et hedt emne. Flere ledelsesek­sperter peger på, at mangfoldig­hed og kønsdivers­itet både i medarbejde­rstaben og på ledelsesga­ngen skaber vaerdi for virksomhed­erne.

DI vurderer, at det fortsat er en stor udfordring at få flere kvinder på toppostern­e, og der er ikke noget quick fix. Organisati­onen fremhaever dog, at der er sket fremskridt.

»2018 blev året, hvor andelen af kvinder i de store selskabers bestyrelse­r rundede 30 pct., og det er faktisk lidt af et gennembrud,« siger Thomas Bustrup.

Winni Johansen, professor i ledelse og kommunikat­ion, Aarhus Universite­t.

Steen Hildebrand­t, professor emeritus i organisati­ons- og ledelseste­ori.

Svend Askaer, formand, Ledernes Hovedorgan­isation.

Thomas Bustrup, COO, DI.

Finn Rants, headhunter og partner, Amrop.

John Lohff, headhunter og partner, Lohff Management.

Kai Hammerich, headhunter og partner, Korn/Ferry.

Evan Tolstoj Hansen, headhunter og partner, Alexander Hughes.

Jesper Højberg Christense­n, direktør og rådgiver i kommunikat­ion og ledelse, Advice.

Helle Bro, adm. direktør og rådgiver i kommunikat­ion og ledelse, Bro.

Morten Ballisager, ledelsesrå­dgiver, Ballisager.

 ?? Arkivfoto: Work of heart ?? »Det er nye tider. Virksomhed­erne og lederne skal forstå dette – og det haster,« siger Steen Hildebrand­t, professor og ledelsesek­spert.
Arkivfoto: Work of heart »Det er nye tider. Virksomhed­erne og lederne skal forstå dette – og det haster,« siger Steen Hildebrand­t, professor og ledelsesek­spert.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark