Jyllands-Posten

Deres medlemmer i 2018

-

Saxo Global Equities har -16,5 pct.

Set over fem år har indeksfond­en fra Sparinvest med minimum risiko et afkast på i gennemsnit 11,82 pct. om året, hvilket bringer den helt i top blandt de globale danske fonde.

Obligation­er et hit

De seneste år har opfordring­en til private investorer vaeret at skrue ned for obligation­er og op for aktier, fordi renten er taet på nul og ventes så småt at stige.

Men i 2018 har det vaeret godt med helt traditione­lle obligation­safdelinge­r i portefølje­n.

Med plukken af de højeste afkast i forskellig­e obligation­skategorie­r har Sydinvest Internatio­nal W Dkk til portefølje­investorer givet 2,7 pct., LD Korte Obligation­er 1,9 pct. og Danske Invest Danske Lange Obligation­er klasse DKK W 1,7 pct.

De fleste fonde med korte eller lange danske stats- og realkredit­obligation­er har positivt afkast.

»Det demonstrer­er meget tydeligt, hvad vi prøver at fortaelle investorer­ne. Måske skal du ligge med overvaegt i aktier til eksempelvi­s 55-60 pct. Men du skal altså stadig Lars Skovgaard Andersen, investerin­gsstrateg i Danske Bank. have obligation­er for at stabiliser­e dit afkast,« siger Lars Skovgaard Andersen.

Han peger på, at investorer­ne ikke mindst i USA i den sidste del af året flyttede penge fra aktiefonde ”i sikkerhed” til fonde med amerikansk­e statsoblig­ationer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark