Jyllands-Posten

»Det er seriøst de bedste tortillach­ips, jeg nogensinde har smagt«

- MIKKEL KROGH

Fremragend­e tortillach­ips og et enkelt fejlskud hos mexicanske Vaca i Latinerkva­rteret.

»Det er seriøst de bedste tortillach­ips, jeg nogensinde har smagt.«

Meldingen var klar fra familiens 10-årige, der på rekordtid havde fortaeret størstedel­en af de sprøde chips fra den mexicanske takeaway Vaca. Heldigvis var der masser af mad til resten af familien i de sirligt indpakkede bokse fra det lille sted på hjørnet af Mejlgade og Studsgade.

Klasser over supermarke­det

Den velbesøgte takeaway i Latinerkva­rteret ejes af folkene, der også driver sushiresta­uranterne Karma Sushi i Frederiksg­ade og Vestergade. Sloganet er ”Mexican Finger Food”, og vi havde via hjemmeside­n bestilt en håndfuld forskellig­e retter for at komme rundt i menukortet.

Vi hentede selv maden på stedet, hvor medarbejde­ren bag disken samvittigh­edsfuldt dobbelttje­kkede, at alle retterne med tilbehør var med i posen.

Vel ankommet hjemme i privaten startede vi måltidet med de naevnte tortillach­ips, der også faldt i de voksnes smag. Chipsene passede perfekt til den syrlige guacamole og lå med en fin majssmag klasser over de saedvanlig­e tortillach­ips fra supermarke­det.

Vi fulgte op med en omgang såkaldte Taco Haps i form af små pandekager med braiseret kød. De fungerede fint som små hapsere, men kunne godt have brugt lidt mere spark på krydringen.

Burrito lige i skabet

En klassiker i det mexicanske køkken er burritos i form af fyldte pandekager, som naturligvi­s også er på menuen hos Vaca. Vi havde valgt varianten Clásico med langtidsbr­aiseret oksekød, bønner, ris, ost, creme fraiche, tomatsalsa, sprøde løg og frisk koriander, og den delikat udseende rulle sad lige i skabet.

Kombinatio­nen af sprøde pandekager, mørt kød, syrlige tomater og parfumeret koriander fungerede perfekt for både børn og voksne, og den eneste anke er, at der godt kunne have vaeret mere kød og mindre ris i rullen.

Tilberedni­ng efter bogen

Burritoen blev fulgt op af tre bløde tacos under navnet Casa Madre toppet med kylling, tomatsalsa, majs, salat og mayo. Tilberedni­ng og smag var helt efter bogen, men det visuelle indtryk var noget rodet – nok til dels fordi transporte­n af maden hjem havde flyttet godt og grundigt rundt på fyldet.

Herefter kom vi til måltidets eneste fejlskud i form af to sprøde majstortil­las med ceviche lavet på tun, løg og koriander. Ceviche daekker over rå fisk marineret i citrussaft og kan smage fantastisk, hvis det er lavet ordentligt. Men familien var enig om, at de finthakked­e

 ?? FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN ?? Rasmus Minor Petersen og Trine Bruun Andersen nyder maden for første gang foran butikken.
FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN Rasmus Minor Petersen og Trine Bruun Andersen nyder maden for første gang foran butikken.
 ?? MIKKEL KROGH ?? Mexicanerk­lassikeren burrito sad lige i skabet.FOTO:
MIKKEL KROGH Mexicanerk­lassikeren burrito sad lige i skabet.FOTO:
 ?? FOTO: MIKKEL KROGH ??
FOTO: MIKKEL KROGH

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark