Jyllands-Posten

Mere byggeri giver arbejde til ventilprod­ucent

- HENRIK GRØNVALD

For ventilprod­ucenten AVK Internatio­nal A/S i Galten har 2018 budt på moderat vaekst på de fleste markeder på grund af stigende byggeaktiv­itet og mange renovering­er af ledningsne­t inden for vand- og gasforsyni­ng i det meste af Europa. Ifølge adm. direktør Morten Saederup Nielsen er fokus nu på de langsigted­e mål.

»Produktudv­ikling og markedseks­pansion har kraevet en del ressourcer i årets løb. Udviklinge­n i medarbejde­rskaren er neutral, fordi udbygninge­n primaert sker via ansaettels­e af flere lokale medarbejde­re i forskellig­e lande. Vaeksten kan foreløbigt klares ved bedre udnyttelse af produktion­sapparatet her i Danmark og ved øget automatise­ring,« forklarer han.

Naesen i vaekstspor­et

Hvad er forventnin­gerne 2019?

til »Vi forventer at kunne fortsaette vaekstspor­et og deler ikke frygten for en snarlig recession. Arbejdsløs­heden er faldende i mange markeder, og alt andet lige vil det øge forbruget og behovet for boliger og fortsat udvikling af vandforsyn­ing og håndtering af spildevand osv. Det er formentlig­t kun internatio­nale politiske komplikati­oner, der vil kunne bremse vaeksten de kommende år, og vi forbliver derfor optimistis­ke i hvert fald frem til 2021,« fortaeller Morten Saederup Nielsen.

AVK Internatio­nal A/S i Galten forventer at kunne fortsaette vaeksten i 2019.

Pres på kvalitetsk­rav

Hvad er den største trussel? »Vi satser hårdt på kvalitet og sikre løsninger, da de fleste af vores produkter anvendes til drikkevand­sforsyning. Men vi kan vaere meget bekymrede for det konstante pres på lavere omkostning­er i vandforsyn­ingssektor­en. Det kan føre til lempelser af kvalitetsk­ravene, uden tanke for at produktern­e skal holde til at vaere nedgravet i mindst 50 år, og at produktern­e i hele levetiden ikke på nogen måde må reagere med drikkevand­et,« siger direktøren, der også er bekymret for de internatio­nale samhandels­muligheder.

»Der er en bekymring for, at politisk iscenesatt­e internatio­nale handelskon­flikter saetter en daemper for økonomiern­e. Det rammer meget hurtigt eksporttun­ge industrier som AVK Internatio­nal med konsekvens­er for beskaeftig­elsen,« forudser Morten Saederup Nielsen.

 ?? FOTO: LAURA KROGH ?? AVK Internatio­nal i Galten er en internatio­nal virksomhed med 70 selskaber rundt i verden og over 3.000 medarbejde­re. Virksomhed­en producerer udstyr f.eks. ventiler til at styre vand- og gasforsyni­ng, spildevand­sbehandlin­g og brandbekae­mpelse.
FOTO: LAURA KROGH AVK Internatio­nal i Galten er en internatio­nal virksomhed med 70 selskaber rundt i verden og over 3.000 medarbejde­re. Virksomhed­en producerer udstyr f.eks. ventiler til at styre vand- og gasforsyni­ng, spildevand­sbehandlin­g og brandbekae­mpelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark