Jyllands-Posten

Truslen er mangel på arbejdskra­ft

- HENRIK GRØNVALD

Kandidater med den rette itbaggrund er nu så stor en mangelvare, at det kan blive et problem for e-handelshus­et Vertica i Aarhus at levere løsninger til de opgaver, der kommer ind.

»Lige nu er den største bekymring, om vi kan finde tilstraekk­eligt med dygtige medarbejde­re til at løfte opgaverne i 2019. Men vi kan også vaere bekymrede for, om vores kunder kan tiltraekke tilstraekk­elig kvalificer­et arbejdskra­ft til at kunne udnytte de digitale muligheder,« fortaeller partner Troels Riisbrich Underlien.

Store krav

Vertica leverer e-handelsløs­ninger til virksomhed­er og har på kontorerne i Studsgade i Aarhus og Flaesketor­vet i København i alt 85 medarbejde­re. Det er bl.a. strategisk­e rådgivere, projektled­ere, digitale designere, certificer­ede udviklere og erfarne integratio­nskonsulen­ter. Og de er svaere at finde.

»Vi leverer løsninger, som er med til at drive den digitale udvikling hos vores kunder. Forudsaetn­ingen er, at vi forstår kundernes forretning og kan identifice­re, hvordan en digital løsning kan give forretning­smaessig vaerdi, vaekst og fortjenest­e for virksomhed­en – og herudover at vi kan bringe de rigtige tekniske muligheder i spil. Det betyder, at vores medarbejde­r ikke bare skal vaere teknisk dygtige – de skal også have bred forretning­sindsigt og kunne taenke kreativt,« understreg­er Troels Riisbrich Underlien.

E-handelshus­et Vertica i Aarhus kan i 2019 få problemer med at levere it-løsninger, vurderer en partner.

Afviser opgaver

Ifølge ham var det allerede i fjor en stor udfordring at finde tilstraekk­eligt med kvalificer­ede medarbejde­re til at imødekomme efterspørg­slen.

»Vi har løst en del af kapacitets­presset ved at hente flere freelancer­e ind i huset, end vi normalt ville gøre. Men i årets løb har vi desvaerre også vaeret nødt til at sige nej til projekter sammen med nye kunder, fordi vi ikke har haft haender nok,« fortaeller han.

Troels Riisbrich Underlien aergrer sig over, at virksomhed­en måske ikke kan følge med en i øvrigt accelerere­nde omstilling.

»Danske virksomhed­er er langt digitalt, og igennem de senere år har virksomhed­erne investeret massivt i at digitalise­re deres eksisteren­de forretning. Nu skal de for alvor i gang med at udnytte de digitale muligheder til at skabe reel forretning­sudvikling – og det skulle vi gerne hjaelpe dem med.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark