Jyllands-Posten

»2019 bliver endnu bedre«

- HENRIK GRØNVALD

Markedet for specialmas­kiner er i vaekst. Det maerker virksomhed­en Varo A/S i Hornslet i Syddjurs Kommune, og efter et år med gode resultater forventer adm. direktør Niels Jensen yderligere vaekst i år.

»Mange danske virksomhed­er har skruet op for deres automation­sinvesteri­nger, så vi har haft travlt i 2018 og har udvidet medarbejde­rstaben. Og samtidig har vi forstaerke­t vores indsats for salg af unikke nicheløsni­nger på eksportmar­kederne,« fortaeller Niels Jensen. Hvad er dine forventnin­ger til 2019?

»Jeg er optimist af natur, så jeg var glad for det, vi nåede i 2018 med vores kunder, og forventer, at 2019 bliver endnu bedre. Jeg håber på flere tilfredse kunder og endnu mere unik teknologi ud i virksomhed­erne til gavn for den enkelte virksomhed­s konkurrenc­eevne. Det gaelder om i Danmark at skabe de mest effektive virksomhed­er i verden, så vi får flere penge til velstand,« siger Niels Jensen, der forventer sig meget af et nyt internt styrings- og planlaegni­ngssystem.

Mere eksport

»Vi forventer os meget af indsatsen med effektivis­ering af vores egne processer, så vi bliver mere konkurrenc­edygtige og får et bedre overblik over igangvaere­nde projekter. Og så håber jeg, at vi får endnu bedre fat i eksportmar­kederne for vores mere standardis­erede teknologil­øsninger,« siger han.

Varo, som laver specialmas­kiner i Hornslet, har taget flere medarbejde­re ind og satser på mere eksport.

Hvad er den største trussel/ bekymring?

»Der er meget at vaere bekymret for. Handelskri­ge rundt om i verden kan ramme en åben økonomi som den danske meget hurtigt og hårdt, politisk usikkerhed eller uforudsige­lighed i Storbritan­nien. USA kan også aendre spilleregl­erne hurtigt. Men jeg er optimist og tror på, at vi i EU har kloge politikere, som taenker laengere frem, så det skal nok gå, hvis bare vi lytter til vores kunder og er hurtige på fødderne,« siger han.

 ?? FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN ?? Direktør Niels Jensen forventer sig meget af indsatsen med effektivis­ering af Varos egne processer, så virksomhed­ensm ansatte får bedre overblik over igangvaere­nde projekter.
FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN Direktør Niels Jensen forventer sig meget af indsatsen med effektivis­ering af Varos egne processer, så virksomhed­ensm ansatte får bedre overblik over igangvaere­nde projekter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark