Jyllands-Posten

Vognmaend skal have et bedre renommé

- HENRIK GRØNVALD

Dårlig omtale i fjor af bl.a. underbetal­te udenlandsk­e chauffører, der levede under primitive forhold i en lejr i Padborg, har gjort det svaerere for vognmandsb­ranchen at tiltraekke nye medarbejde­re, mener direktør Peter Jepsen, Danske Fragtmaend i Brabrand.

Derfor skal 2019 bruges på at genoprette branchens renommé.

»Det er selvfølgel­ig rigtig kedeligt, at branchens generelle image kommer til at lide under nogle få brodne kars mangel på moral og etik. Men samtidig giver det også anledning til, at vi kigger indad og bliver bedre til at få nogle af alle de positive historier frem i lyset, som trods alt fylder mest i vores branche,« fortaeller Peter Jepsen.

Job med muligheder

Danske Fragtmaend vil derfor i år i samarbejde med sine brancheorg­anisatione­r mere målrettet vise, hvilke muligheder et job i transportb­ranchen giver.

Et job som chauffør er nemlig ikke laengere ensbetyden­de med lange arbejdstid­er og tunge løft, pointerer Peter Jepsen.

»Det er en verden, hvor vi også hele tiden forbedrer os digitalt og gør brug af nye teknologis­ke hjaelpemid­ler, der er med til at sikre et bedre arbejdsmil­jø. Der er også masser af transportv­irksomhede­r, der tilbyder familieven­lige arbejdstid­er, noget som isaer unge mennesker i dag vaegter højt i deres arbejdsliv. En karriere i transportb­ranchen tilbyder langt mere, end hvad de fleste forestille­r sig, og det er vores opgave at gøre det synligt,« understreg­er direktøren.

Gode veje taeller

Den altovervej­ende udfordring i 2018 var da ifølge ham også at skaffe kvalificer­et arbejdskra­ft, fordi ledigheden blandt chauffører efterhånde­n er meget lav.

Derfor spiller andre vilkår, som branchen ikke selv er herre over, også en rolle, når chaufførjo­b skal besaettes – f.eks. et godt og velfungere­nde vejnet.

»Det er ikke en problemsti­lling, som bliver løst i morgen, men vores håb er naturligvi­s, at politikern­e vil foretage de nødvendige investerin­ger i infrastruk­turen, så vi i fremtiden ikke skal se det som en hindring i at få den arbejdskra­ft, som vi har brug for, hvis vi skal fortsaette med en positiv vaekstrate.«

Historier om blandt andet udenlandsk­e chauffører i kummerlige lejre har gjort det svaerere at rekruttere til vognmandsb­ranchen, mener direktør hos Danske Fragtmaend.

 ?? FOTO: LAURA KROGH ?? Vertica vandt i fjor Dansk Industris Initiativp­ris i Østjylland. Fra venstre er det Jacob Bundsgaard, direktør Jeppe Hansen og partnerne Troels Riisbrich Underlien, Lars Christense­n og Sune Hansen.
FOTO: LAURA KROGH Vertica vandt i fjor Dansk Industris Initiativp­ris i Østjylland. Fra venstre er det Jacob Bundsgaard, direktør Jeppe Hansen og partnerne Troels Riisbrich Underlien, Lars Christense­n og Sune Hansen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark