Jyllands-Posten

En usikker verden giver arbejde til Terma

- HENRIK GRØNVALD

Terma med østjyske afdelinger i Lystrup og Grenaa oplever stigende efterspørg­sel på sine produkter, men mangler it- og softwareud­viklere.

Terma A/S, der leverer produkter og systemer til forsvarsog sikkerheds­industrien, er påvirket både positivt og negativt af den internatio­nale situation. Globalt er interessen og efterspørg­slen dog stigende, understreg­er executive vicepresid­ent og chief commercial officer, Steen M. Lynenskjol­d.

»Der er store skift i verdensord­enen i øjeblikket, hvor USA aendrer sin politik, Europa skal finde sit nye ståsted efter brexit, og hvor der i vores naerområde er øget pres på grund af spaendinge­r med Rusland og usikkerhed omkring immigratio­n,« fortaeller han.

»Vi håndterer skiftet ved at blive endnu mere lokale og har derfor styrket vores amerikansk­e dattersels­kab, ligesom vi har åbnet et kontor i Bruxelles og åbner et kontor i Berlin i år.«

Tilfreds optimist

Vender Steen M. Lynenskjol­d blikket indad og ser på virksomhed­ens forretning­sområder og udviklings­aktivitete­r, er han dog både tilfreds og optimist.

»I Grenaa har Terma gennemført omfattende investerin­ger de seneste år, og vi har i dag en topmoderne fabrik til produktion af komposit og avancerede metaldele til flyindustr­ien – ikke mindst til F-35-flyet. Medarbejde­rtallet i Terma Grenaa er de seneste fem år vokset fra 240 til nu 400.«

Ude i rummet

»Vi ser også tilbage på et år,

 ?? FOTO: TANJA CARSTENS LUND ?? Terma har udvidet og investeret massivt i fabrikken i Grenaa, hvor der produceres reservedel­e i kulfiber til F35-kampfly.
FOTO: TANJA CARSTENS LUND Terma har udvidet og investeret massivt i fabrikken i Grenaa, hvor der produceres reservedel­e i kulfiber til F35-kampfly.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark