Jyllands-Posten

Saudisk kvinde på flugt får hjaelpende hånd

En 18-årig kvinde har fået lov til at komme ind i Thailand. Ifølge kvinden vil familien slå hende ihjel.

-

En ung saudiarabi­sk kvinde, der frygter for sit liv, hvis hun bliver deporteret til Kuwait, forlod mandag eftermidda­g et hotelvaere­lse i Thailand, hvor hun havde søgt sikkerhed.

Kvinden forlod hotelvaere­lset i selskab med ansatte fra UNHCR – FN’s Flygtninge­højkommiss­ariat.

Den 18-årige Rahaf Mohammed al-Qunun havde tidligere mandag barrikader­et sig i vaerelset i Bangkok for at undgå at blive sat på et fly til Kuwait, hvor hendes familie er.

Rahaf Mohammed al-Qunun siger, at hun flygtede fra Kuwait, da hun var på besøg i landet med sin familie. Hendes plan var at rejse til Thailand og derfra videre til Australien, hvor hun ville søge asyl. Hun blev dog tilbagehol­dt af de thailandsk­e myndighede­r, da hun steg af flyet i Bangkok.

»Mine brødre, min familie og den saudiarabi­ske ambassade vil vente på mig i Kuwait,« fortalte hun fra sit transithot­el i Bangkok sent søndag aften.

»De vil draebe mig. Mit liv er i fare. Min familie truer med at draebe mig over de mest basale ting.«

I en erklaering mandag udtalte Michael Page, direktør for anliggende­r vedrørende Mellemøste­n i Human Rights Watch, at de thailandsk­e myndighede­r bør lytte til kvinden og lukke hende ind.

»Myndighede­rne bør øjeblikkel­igt standse enhver form for udvisning og enten lade hende blive i Thailand eller lade hende fortsaette til Australien og søge om beskyttels­e som flygtning,« udtalte Michael Page.

Thailands immigratio­nschef, Surachate Hapkarn, sagde i første omgang, at kvinden var blevet afvist, fordi hun ikke havde de nødvendige papirer. Men efter at sagen har fået stor omtale i medierne – blandt andet på grund af kvindens egne opslag på Twitter – har tonen fået en anden lyd.

Surachate Hapkarn sagde efter et møde med UNHCR således, at Thailand »ikke vil tvinge hende« til at forlade landet.

Han oplyste, at den 18-årige kvinde har sagt, at »hun ønsker at blive i Thailand i et stykke tid, mens hun søger asyl i et andet land«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark