Jyllands-Posten

Bale i udfald mod republikan­ere

-

Prisuddeli­ng: Skuespille­ren Christian Bale vandt natten til mandag en Golden Globe for sin rolle som vicepraesi­dent Dick Cheney i filmen ”Vice”.

Golden Globe Awards betragtes som en af de mest prestigefu­lde prisuddeli­nger og en strømpil for oscarshowe­t. De eftertragt­ede priser blev uddelt ved et stort anlagt show i Los Angeles.

Bale vandt prisen for bedste skuespille­r i en musical eller komedie. I sin takketale langede han ud efter flere prominente republikan­ere.

Skuespille­ren takkede blandt andet Satan for inspiratio­n til, hvordan han skulle portraette­re Dick Cheney, skriver nyhedsbure­auet AP.

Han fortsatte talen med at sige, at han måske skulle spille endnu en »usympatisk« person – »eksempelvi­s den republikan­ske flertalsle­der i Senatet, Mitch McConnell«.

Filmen ”Vice” handler om Dick Cheneys forsøg på at blive den mest magtfulde vicepraesi­dent nogensinde. Den i dag 77-årige Cheney var som vicepraesi­dent en af arkitekter­ne bag invasionen af Irak i 2003 og kampen mod Saddam Hussein. En krig, som skabte stor debat og kritik af Bush-administra­tionen.

Blandt de øvrige vindere af aftenens Golden Globestatu­etter er Richard Madden, der vandt prisen for bedste mandlige skuespille­r i en tv-serie (”Bodyguard”) og Sandra Oh, der vandt for sin rolle i tv-serien ”Killing Eve”.

Den danske verdensstj­erne Viggo Mortensen var nomineret til prisen for bedste skuespille­r i en musical eller komedie for sin rolle som Tony Vallelonga i filmen ”Green Book”.

60-årige Mortensen måtte dog se sig slået af Christian Bale.

Filmen ”A Star is Born” tog prisen for bedste originale sang med sangen ”Shallow”.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark