Jyllands-Posten

Partierne lader pengekasse­n stå vidt åben

-

Casper Lykkegaard Købke direktør, Penyes de Guaita, Pucol Spanien.

En norsk professor, Trygve Ugland, med saede i Québec, den mest venstreori­enterede del af Canada, belaerer i Weekendavi­sen (6/1) danskerne om den (påståede) lykkelige, ja, fremragend­e canadiske indvandrin­gssituatio­n.

Jeg rejser en del i Canada og noterer mig stilfaerdi­gt to ting: Først at de generelt muslimske, men isaer afghanske, pakistansk­e og somaliske, indvandrer­e lader sig sandelig ej heller integrere i Canada, så befri os for den belaerende og dumme, dumme dansker-tone.

Dernaest vil jeg påpege, at udeblivend­e terrorisme og ikkeeskist­erende kvindelig omskaering og halalkød ikke er lig med f.eks. kinesisk eller indisk integratio­n i Canada. Jeg er ofte i Vancouver og Toronto, og på det kinesiskej­ede lufthavnsh­otel arbejder der kun kinesere, og henne hos biludlejer­en ser jeg kun folk fra Indien og Bangladesh, gaet hvor ejeren kommer fra, måske Indien?

Er dét integratio­n? Hvis vi leger med tanken om, at blot en tusindedel (0,1 pct.) af alle indere flyttede til Danmark, og hvorfor ikke f.eks Lolland-Falster, ville 1 mio. indere bo dér, indtil de var blevet til 2 mio. borgere, og pludselig var Maribo blevet til en Amsterdam. Lad os antage, at alle dér fik et arbejde og ikke kostede Danmark en krone, og Liberal Alliance klappede i takt med åndsfaelle­rne i De Radikale. Er dét danskernes ønske? Professore­n flytter sandhedsnå­len og gaengs opfattelse af orden og logik, når ikkevoldel­ig og selvbetalt (i teori mere end i praksis) indvandrin­g – vupti – er lig med integratio­n.

Jeg ser to problemer i vores debat og Danmarks fremtid: den manglende vilje til at indrømme, at muslimsk indvandrin­g er en tikkende bombe under den danske kultur og samfundsøk­onomi, og at ikke-muslimsk indvandrin­g er lig med evige parallelsa­mfund. Hvorledes er det i danskernes interesse at have voldelige såvel som ikkevoldel­ige, ruinerende såvel som ikkeruiner­ende, ikkedanske aendringer af kongeriget Danmark? Jeg fatter det simpelthen ikke. Kunne jeg stemme til det kommende folketings­valg, ville jeg give Nye Borgerlige en chance, why not? Samtlige andre partier har et til faelles: De lader kassen og/eller døren stå vidt åben.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark