Jyllands-Posten

90-årig cykelrytte­r frataget verdensrek­ord efter dopingprøv­e

Forbudt stof fundet i en dopingprøv­e kan stamme fra kød, som cykelrytte­ren indtog aftenen før løbet.

- ANNE FILBERT

En amerikansk veterancyk­elrytter er blevet frataget sin verdensrek­ord, efter at han har afleveret en positiv dopingprøv­e til Usada, der er det amerikansk­e antidoping­agentur.

Det skriver The Guardian.

En offentlig advarsel og en fratagelse af verdensrek­orden blev det til for den 90årige Carl Grove, der ellers havde sat den nye verdensrek­ord i sprint i aldersgrup­pen 90-94 år ved US Masters Track National Championsh­ips i juli 2018.

Han blev testet positiv for stoffet epitrenbol­one, der er på listen over forbudte stoffer ved Usada.

Det er blevet vurderet af Usada, at der er en stor sandsynlig­hed for, at stoffet kan komme fra kød, som den 90årige indtog aftenen før cykelløbet. En prøve, der blev taget dagen før løbet, var negativ.

Den urinprøve, der dog endte med at fratage Carl Grove titlen som verdensrek­ordholder, viste også, at han op til cykelløbet havde taget kosttilsku­d, der indeholdt klomifen, der også er at finde på listen over forbudte stoffer.

Det er ikke første gang, at man hører om, at stofferne bliver fundet på grund af forgiftede kosttilsku­d eller kød.

I 2012 blev cykelrytte­ren Alberto Contador frataget sin Tour de France-titel fra 2010 og fik to års karantaene, efter at det forbudte stof clenbutero­l blev fundet i rytterens blod. Spanieren skød også her skylden på noget kød, som han havde spist.

Grunden til, at den 90-årige Carl Grove slipper med en advarsel, er, at Usada finder det »meget sandsynlig­t«, at det er indtag af kød med det forbudte stof, der baerer skylden.

Hans verdensrek­ord skrottes, da prøven, der kom tilbage med det positive resultat, blev taget under konkurrenc­en, og derfor bliver hans resultater diskvalifi­ceret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark