Jyllands-Posten

Ørsteds elnet kan snart have fundet ny ejer

Salget af Ørsteds elnet kan vaere i hus laenge inden deadline. Selskabet, kaldet Radius, ventes at kunne indbringe i omegnen af 20 mia. kr.

- KASPER BRØNDGAARD

Ørsted kan have fundet en køber til det omdiskuter­ede elnet i hovedstade­n laenge inden deadline ved udgangen af andet kvartal.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r fortsaette­r salgsproce­ssen i denne uge, hvor de tilbagevae­rende bydende får adgang til ledelsen samt et virtuelt datarum, der danner udgangspun­kt for de bydendes omfattende gennemgang, den såkaldte due dilligence, af elnetforre­tningen Radius.

I almindelig­e virksomhed­shandler kan due dilligence-processen typisk klares på en måneds tid, og så er køber og saelger klar til at indgå en aftale.

Flere danske bydende

Men ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r vil en ny køber af Radius formentlig først vaere på plads ved udgangen af februar eller i starten af marts.

Det skyldes det saerdeles omfattende datamateri­ale, som en haer af jurister skal pløje sig igennem.

Det er uvist, hvor mange bydende der er tilbage, men ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r er to danske konsortier i hvert fald på plads.

Det andelsejed­e energisels­kab Seas-Nve, der har slået sig sammen med ATP, er ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r stadig med i kampen om Ørsteds eftertragt­ede elnet, som på grund af lave renter og en forudsigel­ig indtjening er en laekkerbis­ken for de fleste investorer.

Den canadiske pensionska­sse Omers, som er gået sammen med PKA, er ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r også videre.

Havmøller giver mere

Både ATP og PKA har investeret massivt i infrastruk­tur og alternativ­e investerin­ger, men deres trofaste følgesvend PFA har ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r valgt at holde sig på sidelinjen i forbindels­e med salget af Radius, fordi pensionska­ssen forudser, at den store efterspørg­sel vil sende afkastet på Radius i bund.

Selv om due dilligence­processen ventes at tage laengere tid end normalt, kan salget af Radius vaere på plads tre måneder inden deadline i slutningen af juni.

Salget ventes at kunne indbringe Ørsted i omegnen af 20 mia. kr., og de penge planlaegge­r selskabet at investere i sine egenudvikl­ede havvindmøl­leparker, som giver et langt højere afkast.

Som Jyllands-Posten kunne fortaelle før jul, afgav det italienske energisels­kab Enel et første og indikativt bud på Radius i december, men hvorvidt det var højt nok til at komme igennem nåleøjet, er uvist.

Både Allianz og Brookfield har også tidligere vaeret naevnt som budgivere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark