Jyllands-Posten

Et attraktivt drømmejob

-

Der har på det seneste vaeret holdt kaffemøder med nye headhunter­e – ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r blandt andre Spencer Stuart, som hovedaktio­naeren, A. P. Møller Holding, i forvejen benytter sig af. Det ligner derfor et farvel til den nuvaerende headhunter, Korn Ferry.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r var der før jul to favoritkan­didater i skikkelse af nationalba­nkdirektør Lars Rohde og koncernche­f i Nykredit Michael Rasmussen, der også er formand for Finans Danmark.

Michael Rasmussen var ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r i høj grad Korn Ferrys mand, og bankens nu lunkne holdning til Korn Ferry er ifølge avisens oplysninge­r også et udtryk for, at Danske Bank-bestyrelse­n er blevet vaesentlig­t mere lunken over for Michael Rasmussen. Ifølge Jyllands-Postens kilder er det yderst tvivlsomt, om han ender med at få tilbudt jobbet. Til gengaeld står Lars Rohde ifølge avisens oplysninge­r stadig højt på ønskeliste­n.

Men det er et åbent spørgsmål, om genstarten af rekrutteri­ngen betyder, at andre kandidater vil overhale Rohde – ligesom det stadig er uafklaret, om han overhovede­t vil have jobbet. For den slags udtaler han sig ikke om.

Der kan stadig komme kandidater i spil, som i dag arbejder i udlandet, og det kan også stadig komme på tale at søge uden for banksektor­en. Kandidater, som i udgangspun­ktet blev vurderet til ikke at have tyngden, kan også komme i spil, fordi det efter alt at dømme bliver nødvendigt at lave et kompromis.

Bankkandid­aten

Oprindelig­t overskygge­de den interne kandidat Jacob Aarup-Andersen alle andre, og hvis ikke Finanstils­ynet havde afvist at godkende ham, ville han i dag have vaeret topchef for Danske Bank.

Men en ny intern kandidat er kommet på banen. Jesper Nielsen blev indsat som midlertidi­g direktør, da Thomas Borgen stoppede. Han har overrasket positivt, lyder meldingen fra flere centrale kilder i banken.

Som udgangspun­kt kan det vaere svaert at se, at Finanstils­ynet vil godkende ham, når Aarup blev vejet og fundet for let. Men han kan måske få tilsynets velsignels­e, hvis der kan argumenter­es for, at søgeproces­sen ikke har afsløret bedre emner, og det i øvrigt kan påvises, at det går godt med ham som midlertidi­g chef.

I givet fald bliver det op til formand Karsten Dybvad og A. P. Møllers mand i bestyrelse­n, Lars-Erik Brenøe, at overbevise tilsynet. Brenøe har siddet i Danske Banks bestyrelse siden 2016 og er den nye formand for bankens nominering­skomité. Det er derfor de to, der nu sidder med ansvaret for at finde Danske Banks nye topchef.

»Det bliver det muliges kunst, og hvis de mest oplagte eksterne falder fra, bliver den interne mere interessan­t. Banken skal jo have en topchef,« som en kilde udtrykker det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark